Motorola SL1600 DMR portofoon

De Motorola SL1600 is een portofoon van Motorola die zowel analoog als digitaal te gebruiken is. De portofoon heeft een uniek design met een afmeting van slechts 22 mm dik en is geschikt voor vele professionele toepassingen. De zeer compacte Motorola SL1600 beschikt over een actieve LED... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Motorola SL1600 portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Meer informatie over zendvergunningen en frequenties, kunt u lezen in ons blog;

Omschrijving

De Motorola SL1600 is een portofoon van Motorola die zowel analoog als digitaal te gebruiken is. De portofoon heeft een uniek design met een afmeting van slechts 22 mm dik en is geschikt voor vele professionele toepassingen. De zeer compacte Motorola SL1600 beschikt over een actieve LED-view display. Het display is goed beschermd tegen vallen en stoten, doordat het achter de robuuste behuizing is geplaatst. Met de Range Max technologie beschikt u over een gepatenteerd antenneontwerp, dat zorgt voor een beter bereik, een compactere behuizing en een lange levensduur van de batterij.

De SL1600 van Motorola is een professionele portofoon met een aantal handige functionaliteiten. De portofoon beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken:

Analoog en digitaal

De Motorola SL1600 voldoet aan de Digital Mobile Radio (DMR) standaard en is compatibel met andere DMR-portofoons. De SL1600 is geschikt voor zowel analoog als digitaal gebruik. Dit maakt de portofoon zeer geschikt wanneer u momenteel analoge portofoons gebruikt en in de toekomst wil migreren naar de digitale (DMR) standaard. De portofoon is leverbaar in de UHF- of VHF- frequentieband.

Eenvoudige bediening

De Motorola SL1600 is uitgerust met een aparte aan/uit knop, top-kanaal schakelaar, volumeknoppen en een prominente push-to-talk knop (PTT-knop), zodat de portofoon met één hand goed kan worden bediend. De SL1600 portofoon beschikt daarnaast over een spraakgestuurd menu, zodat u uw ogen op de werkzaamheden kunt houden. Tevens heeft u de mogelijkheid om een functietoets te programmeren.

Compacte behuizing met verborgen display

De SL1600 uit de MOTOTRBO serie van Motorola heeft een uiterst dun ontwerp van slechts 22 mm dik. De portofoon heeft dan ook een gewicht van slechts 166 gram. Dit maakt de portofoon zeer geschikt om op te bergen in een broekzak of tas. Het actieve display zit verborgen achter de robuuste behuizing van de SL1600. Middels een LED-matrix leest u gemakkelijk het kanaal, het volume of de batterijstatus af.

Voldoende batterijduur

De portofoon wordt geleverd met een standaard accu, die voldoende batterijduur biedt voor een hele werkdag. Bij een analoge communicatie kan hij tot wel 11 uur mee en bij digitaal zelfs tot 14 uur, wanneer hij volledig is opgeladen. De SL1600 portofoon van Motorola is uitgerust met een Micro-USB-aansluiting, waarmee u de portofoon kunt programmeren of opladen.

Spatwaterbestendig

Voor een portofoon is het handig als u deze probleemloos kunt gebruikten in de buitenlucht. Deze portofoon is voorzien van de zogeheten IP54-normering, waarmee hij prima bestand is tegen spatwater en stofdicht is. Mocht het dus regenen, dan is dat voor deze portofoon geen probleem.

Overige kenmerken

Met een capaciteit van 99 kanalen kunt u alle gewenste groepen of individuele personen configureren die binnen uw organisatie nodig zijn. Middels de gepatenteerde Rage Max technologie beschikt de SL1600 over een nieuw antenneontwerp dat het bereik en de levensduur van de batterij vergroot.

Pakketinhoud

De SL1600 van Motorola wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Motorola SL1600 portofoon
Modelnummer(s) MDH88JCP9JA2AN, MDH88QCP9JA2AN
Accu Motorola Lithium-ion 2300 mAh accu (PMNN4468A)
Antenne Motorola UHF- of VHF-antenne (verschillende opties)
Lader Motorola adapter Micro-USB (PS000042A12)
Draagaccessoire Motorola holster (PMLN7190A) (verschillende opties)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Werkorder ticketing: Engelse benaming: Work Order ticketing

De Werkorder Ticketing-functie laat je activiteiten coördineren en problemen efficiënter beheren door het creëren en toewijzen van digitale werkorders.

Werkorder ticketing
Optioneel
Spraak aankondiging: Engelse benaming: Voice announcement

Ook bekend als spraakmeldingen, biedt deze functie hoorbare aankondigingen voor specifieke statussen of -handelingen, wat de bewustwording van de gebruiker verhoogt zonder visuele aandacht voor het apparaat te vereisen.

Spraak aankondiging
Inbegrepen
Herinnering thuiskanaal: Engelse benaming: Home channel reminder

Als het toestel een bepaalde tijd niet op het aangewezen thuiskanaal staat, zal deze functie de gebruiker een herinnering geven om terug te keren naar het primaire kanaal.

Herinnering thuiskanaal
Inbegrepen
Prioriteitsscan: Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Dubbele prioriteitsscan: Engelse benaming: Dual priority scan

Vergelijkbaar met Prioriteitsscan maar maakt de prioritering van twee kanalen mogelijk, voor meer flexibiliteit in het monitoren van belangrijke communicatie.

Dubbele prioriteitsscan
Inbegrepen
Ongewenst kanaal verwijderen: Engelse benaming: Nuisance channel delete

Verwijdert tijdelijk minder belangrijke of afleidende kanalen uit de scanlijst om de focus op prioriteitskanalen te vergroten.

Ongewenst kanaal verwijderen
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX): Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Motorola
Artikelnummer SL1600
Productnaam Motorola SL1600 DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 126 X 55 X 22 mm met standaard 2300 mAh Li-ion batterij
Gewicht 166 gram met standaard 2300 mAh Li-ion accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 2300 mAh accu
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 14 uur in digitale stand

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, Active View
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Nee
Noodknop Nee
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz, UHF 403 - 527 MHz
Zendvermogen UHF: 3 watt, VHF: 3 watt
Kanaalbandbreedte 20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP54
MIL-STD MIL-STD D/E

Downloads

Kennisbank artikelen

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Motorola SL1600 is compatible met onderstaande accessoires

Het complete Motorola Assortiment

Motorola Portofoons
Motorola Portofoons

Motorola portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Motorola Mobilofoons
Motorola Mobilofoons

Motorola mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Motorola netwerken
Motorola Netwerken

Motorola-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
Motorola Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw Motorola-producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven