• Motorola MTP8550 Ex ATEX Motorola MTP8550 Ex ATEX

Motorola MTP8550 Ex ATEX

De MTP8550 Ex is een krachtpatser in het TETRA ATEX assortiment. Motorola heeft met haar jarenlange ervaring de lat hoog gelegd voor missie kritische ATEX-communicatie. De ATEX portofoon is zo ontworpen dat deze gemakkelijk te bedienen is wanneer men beschermende kleding en/of handschoenen draagt. Zo kunnen communiceren en de bijkomende werkzaamheden in de meest gevaarlijke omgevingen gewoon door blijven gaan.

Met de integratie van bluetooth is het nog gemakkelijker geworden om draadloze PTT-knoppen of biometrische sensoren aan te sluiten. Zo heeft de MTP8550 Ex de mogelijkheid een hartslagsensor middels bluetooth te verbinden, om de gebruiker lichamelijk te controleren bij het uitvoeren van werkzaamheden in gevaarlijke ruimtes. Ook sensoren zoals een gasdetectiesensor zijn te verbinden met de MTP8550 Ex middels het bluetooth protocol.

Net zoals de MTP8500 Ex ATEX is de MTP8550 Ex ATEX portofoon verkrijgbaar in UHF-frequentieband van 350 tot en met 470 MHz. De TETRA ATEX portofoon wordt standaard geleverd met een Li-ion batterij, antenne, accessoire stofkap en riemclip. Daarnaast heeft SMELT een groot assortiment aan compatibele ATEX accessoires van diverse merken. Wij adviseren u graag bij het vinden van de juiste producten voor uw toepassing.

Landelijke Leverancier

Altijd in de buurt of op locatie.

Persoonlijk Advies

Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar.

Professionele Serviceorganisatie

Support, onderhoud en reparatie

Uitgebreide omschrijving

De MTP8550 Ex is de nieuwe standaard op het gebied van TETRA ATEX portofoons. Met meer dan twintig jaar ervaring met het produceren van ATEX portofoons is Motorola de onbetwiste marktleider. Motorola heeft in de loop van de jaren al meer dan 100.000 ATEX portofoons geleverd en gaat tot op de dag van vandaag door met de ontwikkeling ervan. Dit ziet u terug in de nieuw gelanceerde MTP8550 Ex ATEX portofoon die vol zit met belangrijke veiligheidsfuncties om uw medewerkers in veiligheid te houden tijdens het werk.

TETRA

Terrestrial Trunked Radio, ofwel TETRA, is een standaard die is opgesteld door het ETSI en wordt veel gebruikt door overheid, transport en industriële bedrijven. De MTP8550 Ex ATEX portofoon is volledig compatibel met deze digitale communicatiestandaard.

Groot kleurenscherm

In vergelijking met de MTP8500 Ex is de MTP8550 Ex ATEX portofoon voorzien van een groot 2" kleurenscherm en een handig bovenscherm voorzien van een volledig toetsenbord, zodat u gemakkelijk berichten kunt versturen.

Bluetooth

Zit uw portofoon verstopt onder uw beschermende kleding? Met behulp van bluetooth 4.0 sluit u niet alleen biometrische sensoren aan, maar ook externe draadloze PTT-knoppen. Zodat u altijd gemakkelijk een oproep kunt plaatsen.

Hartslagmonitor

Via de bluetooth 4.0 verbinding verbindt u gemakkelijk een hartslagmonitor aan de Motorola MTP8550 Ex ATEX portofoon, zodat u uw gebruikers lichamelijk in de gaten kunt houden bij werkzaamheden in ruimtes met gevaarlijke stoffen.

Gassensor

Met bluetooth 4.0 sluit u gemakkelijk externe sensors aan op uw MTP8550 Ex ATEX TETRA portofoon. Denk bijvoorbeeld aan een gassensor om de hoeveelheid schadelijke gassen om u heen continu te monitoren en u te alarmeren wanneer deze boven de gestelde normen stijgen.

Indoor plaatsbepaling

Bluetooth beacons zijn gemakkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met de TETRA MTP8550 Ex ATEX portofoon voor een nauwkeurige plaatsbepaling van uw gebruikers binnen gebouwen.

Ergonomisch ontwerp

Beschermende kleding en/of handschoenen kunnen hinderlijk zijn bij het bedienen van een portofoon. De Motorola MTP8550 Ex ATEX portofoon is ergonomisch ontworpen zodat ook met beschermende kleding en/of handschoenen de bediening gemakkelijk blijft.

GNSS-lokalisatie

Global Navigation Satellite Systeem, ofwel GNSS, zorgt ervoor dat u nauwkeurig uw gebruikers kunt lokaliseren buiten gebouwen. De MTP8550 Ex ATEX portofoon ondersteunt de wereldwijde diensten zoals GPS, GLONASS en BeiDou.

Algemene Specificaties

TechniekTETRA digitaal
MerkMotorola
SKUMTP8550
NaamMotorola MTP8550 Ex ATEX
FrequentiebandUHF
Frequentie350 - 470 MHz
ZendvermogenClass 3L & Class 4
Aantal kanalenTMO 2000 & DMO 10000
Kanaalbandbreedte12.5KHz
Gemiddelde batterij duur @ 5/5/9016 uur met Li-ion batterij
DisplayJa, de MTP8550Ex ATEX portofoon beschikt net zoals de MTP8500 uit de Motorola MTP8000 Ex ATEX-serie over een groot display plus een handig bovenaanzicht display
ToetsenbordDe MTP8500 Ex beschikt over een beperkt toetsenveld, maar de MTP8550 Ex ATEX portofoon beschikt over een volwaardig toetsenbord om snel en gemakkelijk tekst berichten te kunnen versturen
Vaste-noodknopJa, de MTP8550 Ex ATEX portofoon beschikt over een vaste oranje noodknop die een vooraf ingestelde alarmering kan aansturen
Geïntegreerde WiFiNee, deze TETRA ATEX MTP8550 Ex portofoon beschikt niet over ingebouwde WiFi verbinding
Geïntegreerde GPSDe MTP8550 Ex ATEX portofoon van Motorola beschikt over GPS, BeiDou en GLOSNASS
Geïntegreerde bluetoothMotorola heeft de MTP8550 Ex ATEX portofoon voorzien van een geïntegreerde bluetooth 4.0 chip
ATEX- of FM-normeringJa, de MTP8550 Ex heeft de volgende ATEX-classificeringscode
gas: II 2G Ex ib IIC T4 Gb
stof: II 2D Ex ib IIIC T90°C Db
IP-normeringStof- en waterprotectie: IP64, IP65 en IP67

Kunnen wij u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Mail

Gebruik het contactformulier om ons te mailen.

SMELT Medewerker

Accessoires

Bekijk hier accessoires welke compatibel zijn met deze portofoon. Advies nodig? neem gerust contact met ons op.

Standaard Geleverd Met

Naast standaardproducten waar deze Motorola MTP8550 Ex professionele TETRA ATEX portofoons mee geleverd worden, zijn er diverse optionele items die kunnen worden bijbesteld. De standaardlevering van de Motorola MTP8550 Ex ATEX TETRA UHF professionele portofoon bestaat uit de volgende artikelen:

Naam portofoonMTP8550Ex
Modelnummer(s)MDH17PCH6TZ5AN
AccuMotorola lithium-ion 2360 mAh ATEX accu IP67 (NNTN8570A)
AntenneMotorola UHF ATEX antenne (verschillende opties)
LaderMotorola enkelvoudige IMPRES snellader (WPLN4255B)
DraagaccessoireMotorola riemclip (PMLN6086A)
OverigeMotorola accessoire stofkap
DocumentatieHandleiding

Let op! de Motorola MTP8550Ex is verkrijgbaar met verschillende accessoire opties

Uitvoering 1Motorola MTP8550Ex 350 - 470 MHz Class 3L (MDH17PCH6TZ5AN)

Bekijk hier onze alternatieven

Technische Specificaties

Geïntegreerde cameraNee, deze TETRA ATEX portofoon van Motorola beschikt niet over een camera
Lone workerHet is mogelijk met de Motorola ATEX MTP8550 Ex portofoon een lone worker alamering in te stellen voor gebruikers die alleen in het veld staan
Man downJa, de Motorola MTP8550 Ex ATEX beschikt over een geïntegreerde man down alarmering
Vibrerende alarmeringNee, de MTP8550Ex ATEX portofoon van Motorola beschikt niet over een trilalarm
End-to-end encriptieEnhanced end-to-end encryption met Motorola CRYPTR micro hardware module
DMO-repeatergatewayNee, het is niet mogelijk de MTP8550 Ex ATEX in te zetten als DMO-repeatergateway

TMO-praatgroepenTot wel 10000 TMO-praatgroepen
TMO-telefoonFull duplex verbinding
DMO-praatgroepenTot wel 2000 DMO-praatgroepen
DMO-compatabiliteitDMO is compatibel met privé-, groep- en noodoproepen
DMO-groepsoproepEr kan gebruik gemaakt worden van groepsoproepen met een late toegang
DMO-privéoproepHalf duplex

StatusberichtenTot wel 400 aliasberichten
Korte data service (SDS)Inbox: minimaal 1000 berichten
Postvak uit: minimaal 1000 berichten
Concepten: minimaal 250 berichten
PEIMiddels AT-commando's, inclusief spraakcontrole

Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Verhuur en lease