Product was successfully added to your shopping cart.
Motorola MTP8550 Ex ATEX professionele TETRA portofoon

Motorola MTP8550 Ex ATEX

Techniek: TETRA digitaal
Frequentieband: UHF
Aantal kanalen: TMO 2000 & DMO 10000

(In voorraad)

Vorige

Motorola MTP8500 Ex ATEX

Motorola MTP8550 Ex ATEX

Snel overzicht

De MTP8550 Ex is een krachtpatser in het TETRA ATEX assortiment. Motorola heeft met haar jarenlange ervaring de lat hoog gelegd voor missie kritische ATEX-communicatie. De ATEX portofoon is zo ontworpen dat deze gemakkelijk te bedienen is wanneer men beschermende kleding en/of handschoenen draagt. Zo kunnen communiceren en de bijkomende werkzaamheden in de meest gevaarlijke omgevingen gewoon door blijven gaan.

Met de integratie van bluetooth is het nog gemakkelijker geworden om draadloze PTT-knoppen of biometrische sensoren aan te sluiten. Zo heeft de MTP8550 Ex de mogelijkheid een hartslagsensor middels bluetooth te verbinden, om de gebruiker lichamelijk te controleren bij het uitvoeren van werkzaamheden in gevaarlijke ruimtes. Ook sensoren zoals een gasdetectiesensor zijn te verbinden met de MTP8550 Ex middels het bluetooth protocol.

Net zoals de MTP8500 Ex ATEX is de MTP8550 Ex ATEX portofoon verkrijgbaar in UHF-frequentieband van 350 tot en met 470 MHz. De TETRA ATEX portofoon wordt standaard geleverd met een Li-ion batterij, antenne, accessoire stofkap en riemclip. Daarnaast heeft SMELT een groot assortiment aan compatibele ATEX accessoires van diverse merken. Wij adviseren u graag bij het vinden van de juiste producten voor uw toepassing.

Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Availability: In voorraad

Landelijke Leverancier

Altijd in de buurt of op locatie.

Persoonlijk Advies

Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar.

Professionele Serviceorganisatie

Support, onderhoud en reparatie.

Belangrijkste Kenmerken

De MTP8550 Ex is de nieuwe standaard op het gebied van TETRA ATEX portofoons. Met meer dan twintig jaar ervaring met het produceren van ATEX portofoons is Motorola de onbetwiste marktleider. Motorola heeft in de loop van de jaren al meer dan 100.000 ATEX portofoons geleverd en gaat tot op de dag van vandaag door met de ontwikkeling ervan. Dit ziet u terug in de nieuw gelanceerde MTP8550 Ex ATEX portofoon die vol zit met belangrijke veiligheidsfuncties om uw medewerkers in veiligheid te houden tijdens het werk.

TETRA

Terrestrial Trunked Radio, ofwel TETRA, is een standaard die is opgesteld door het ETSI en wordt veel gebruikt door overheid, transport en industriële bedrijven. De MTP8550 Ex ATEX portofoon is volledig compatibel met deze digitale communicatiestandaard.

Groot kleurenscherm

In vergelijking met de MTP8500 Ex is de MTP8550 Ex ATEX portofoon voorzien van een groot 2" kleurenscherm en een handig bovenscherm voorzien van een volledig toetsenbord, zodat u gemakkelijk berichten kunt versturen.

Bluetooth

Zit uw portofoon verstopt onder uw beschermende kleding? Met behulp van bluetooth 4.0 sluit u niet alleen biometrische sensoren aan, maar ook externe draadloze PTT-knoppen. Zodat u altijd gemakkelijk een oproep kunt plaatsen.

Hartslagmonitor

Via de bluetooth 4.0 verbinding verbindt u gemakkelijk een hartslagmonitor aan de Motorola MTP8550 Ex ATEX portofoon, zodat u uw gebruikers lichamelijk in de gaten kunt houden bij werkzaamheden in ruimtes met gevaarlijke stoffen.

Gassensor

Met bluetooth 4.0 sluit u gemakkelijk externe sensors aan op uw MTP8550 Ex ATEX TETRA portofoon. Denk bijvoorbeeld aan een gassensor om de hoeveelheid schadelijke gassen om u heen continu te monitoren en u te alarmeren wanneer deze boven de gestelde normen stijgen.

Indoor plaatsbepaling

Bluetooth beacons zijn gemakkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met de TETRA MTP8550 Ex ATEX portofoon voor een nauwkeurige plaatsbepaling van uw gebruikers binnen gebouwen.

Ergonomisch ontwerp

Beschermende kleding en/of handschoenen kunnen hinderlijk zijn bij het bedienen van een portofoon. De Motorola MTP8550 Ex ATEX portofoon is ergonomisch ontworpen zodat ook met beschermende kleding en/of handschoenen de bediening gemakkelijk blijft.

GNSS-lokalisatie

Global Navigation Satellite Systeem, ofwel GNSS, zorgt ervoor dat u nauwkeurig uw gebruikers kunt lokaliseren buiten gebouwen. De MTP8550 Ex ATEX portofoon ondersteunt de wereldwijde diensten zoals GPS, GLONASS en BeiDou.

Kunnen wij u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afsrpaak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Mail

Gebruik het contactformulier om ons te mailen.

Standaard Geleverd Met

Naast standaardproducten waar deze Motorola MTP8550 Ex professionele TETRA ATEX portofoons mee geleverd worden, zijn er diverse optionele items die kunnen worden bijbesteld. De standaardlevering van de Motorola MTP8550 Ex ATEX TETRA UHF professionele portofoons bestaat uit de volgende artikelen:

  • Portofoon: Motorola TETRA MTP8550 Ex ATEX
  • Frequentieband: UHF
  • Antenne: Verschillende opties mogelijk
  • Accu: Verschillende opties mogelijk
  • Lader: Enkelvoudige snellader (optioneel)
  • Draagaccessoire: Riemclip (optioneel)
  • Overige: Accessoire stofkap
  • Handleiding: Ja

Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Portofoon verhuur en lease

Technische Specificaties

Techniek TETRA digitaal
Frequentieband UHF
Frequentie 350 - 470 MHz
Zendvermogen Class 3L & Class 4
Aantal kanalen TMO 2000 & DMO 10000
Kanaalbandbreedte 12.5KHz
Afmeting .. x .. x .. mm met standaard Li-ion batterij
Gewicht .... gram, inclusief standaard Li-ion batterij
Gemiddelde batterij duur @ 5/5/90 16 uur met Li-ion batterij
Display Ja, de MTP8550Ex ATEX portofoon beschikt net zoals de MTP8500 uit de Motorola MTP8000 Ex ATEX-serie over een groot display plus een handig bovenaanzicht display
Toetsenbord De MTP8500 Ex beschikt over een beperkt toetsenveld, maar de MTP8550 Ex ATEX portofoon beschikt over een volwaardig toetsenbord om snel en gemakkelijk tekst berichten te kunnen versturen
Vaste-noodknop Ja, de MTP8550 Ex ATEX portofoon beschikt over een vaste oranje noodknop die een vooraf ingestelde alarmering kan aansturen
ATEX- of FM-normering Ja, de MTP8550 Ex heeft de volgende ATEX-classificeringscode
gas: II 2G Ex ib IIC T4 Gb
stof: II 2D Ex ib IIIC T90°C Db
IP-normering Stof- en waterprotectie: IP64, IP65 en IP67

TMO-praatgroepen Tot wel 10000 TMO-praatgroepen
TMO-telefoon Full duplex verbinding
DMO-praatgroepen Tot wel 2000 DMO-praatgroepen
DMO-compatabiliteit DMO is compatibel met privé-, groep- en noodoproepen
DMO-groepsoproep Er kan gebruik gemaakt worden van groepsoproepen met een late toegang
DMO-privéoproep Half duplex

Statusberichten Tot wel 400 aliasberichten
Korte data service (SDS) Inbox: minimaal 1000 berichten
Postvak uit: minimaal 1000 berichten
Concepten: minimaal 250 berichten
PEI Middels AT-commando's, inclusief spraakcontrole

Geïntegreerde WiFi Nee, deze TETRA ATEX MTP8550 Ex portofoon beschikt niet over ingebouwde WiFi verbinding
Geïntegreerde GPS De MTP8550 Ex ATEX portofoon van Motorola beschikt over GPS, BeiDou en GLOSNASS
Geïntegreerde bluetooth Motorola heeft de MTP8550 Ex ATEX portofoon voorzien van een geïntegreerde bluetooth 4.0 chip
Geïntegreerde camera Nee, deze TETRA ATEX portofoon van Motorola beschikt niet over een camera
Man down Ja, de Motorola MTP8550 Ex ATEX beschikt over een geïntegreerde man down alarmering
Lone worker Het is mogelijk met de Motorola ATEX MTP8550 Ex portofoon een lone worker alamering in te stellen voor gebruikers die alleen in het veld staan
Vibrerende alarmering Nee, de MTP8550Ex ATEX portofoon van Motorola beschikt niet over een trilalarm
End-to-end encriptie Enhanced end-to-end encryption met Motorola CRYPTR micro hardware module
DMO-repeatergateway Nee, het is niet mogelijk de MTP8550 Ex ATEX in te zetten als DMO-repeatergateway