Motorola MTP8500Ex ATEX verhuur

Tijdelijk een krachtige explosievellige ATEX TETRA portofoon huren? De MTP8500Ex van Motorola is een ATEX-huur portofoon met een groot kleuren display en beperkt toetsenboard en voldoet aan de laatste ATEX en IECEx standaarden. De MTP8500Ex ATEX is geschikt voor grote TETRA netwerken ma... Lees meer

Direct een huur offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct een vrijblijvende huur offerte aan.

Omschrijving

Tijdelijk een krachtige explosievellige ATEX TETRA portofoon huren? De MTP8500Ex van Motorola is een ATEX-huur portofoon met een groot kleuren display en beperkt toetsenboard en voldoet aan de laatste ATEX en IECEx standaarden. De MTP8500Ex ATEX is geschikt voor grote TETRA netwerken maar kan ook gebruikt worden voor portofoon naar portofoon communicatie. Geschikt voor ATEX-zone 1 & 2 is deze portofoon in te zetten in omgevingen waarbij explosieve gassen of chemische dampen, ontvlambare vloeistoffen of brandbaar stof aanwezig zijn en een gevaar voor de gebruiker vormen. Voor meer informatie over het huren van ATEX of andere ATEX-producten zoals tablets en telefoons kunt u contact opnemen met onze verhuurafdeling, zij adviseren u graag over de mogelijkheden van het tijdelijk inhuren van ATEX-apparatuur.

Met de MTP8500Ex van Motorola geeft u gebruikers een communicatie apparaat welke gebruikt kan worden in de meest gevaarlijke explosiegevoelige omgevingen, waar veiligheid voorop staat. Omgevingen waar gassen, stoffen of vlambare vloeistoffen zijn opgeslagen of geproduceerd worden zijn aangemerkt als ATEX-zones waar speciaal apparatuur gebruikt dient te worden om de veiligheid van medewerkers te kunnen waarborgen tijdens de werkzaamheden. Met de veiligheid functies in de MTP8500Ex stelt u de gebruikers instaat om deze omgevingen zo veilig mogelijk te betreden. Een ATEX-portofoon zoals deze MTP8500Ex wordt door SMELT compleet verhuurt met een krachtige lithium-ion batterij, antenne, riemclip en lader. Naast de standaardartikelen zijn er optioneel toebehoren en audio accessoires zoals een ATEX-handmicrofoon bij te huren. SMELT levert met deze TETRA portofoon en overige communicatieproducten een totaaloplossingen, waarbij we instaat zijn om een tijdelijk groot portofoonnetwerk op uw locatie uit te rollen zodat u in directe communicatie blijft met alle werknemers tijdens een shutdown of turnaround. Alles vanuit een meldkamer of centrale post aansturen en monitoren? SMELT beschikt over de apparatuur om tijdelijk een volledig ingerichte meldkamer op locatie af te leveren en verzorgen graag het transport, installatie en demontage van de gehuurde materialen.

Frequentie vergunning

ATEX-portofoons en andere professionele portofoons werken met een HF frequentie welke gebruikt wordt voor het verzenden en ontvangen van spraakcommunicatie. De MTP8500Ex van Motorola voldoet aan de TETRA-standaard en werk hierdoor enkel met een TETRA frequentie. Hoewel de meeste petrochemische bedrijven al over portofoons beschikken en dus in het bezit zijn van een geldige vergunning voor de frequentie, kan het ook zijn dat er geen vergunning aanwezig is binnen het bedrijf. Als men zelf niet over een vergunning beschikt kan er gebruik gemaakt worden van de verhuur frequenties van SMELT. Ook zijn we instaat de MTP8500Ex volledig in te richten zodat deze op uw eigen portofoonnetwerk gebruikt kan worden. Heeft u vragen over onze ATEX-verhuur producten en/of diensten, neemt u dan gerust contact op met onze verhuurafdeling, zij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden van tijdelijke ATEX-huur.

Geschikt voor ATEX Zones 1/21

ATEX-standaard

II 2G Ex ib IIC T4 Gb
II 2D Ex ib IIIC T90°C Db IP6X

Direct een huur offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct een vrijblijvende huur offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Motorola
Artikelnummer Huur-MTP8500ex
Productnaam Motorola MTP8500Ex ATEX verhuur

Afmeting en gewicht

Afmeting 122 x 56 x 36 mm
Gewicht 264 g

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 2360 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * 16 uur bij een 5/5/90 gebruik

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, LCD-kleurendisplay
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, menutoetsen
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Ja, versie 4.0
GPS Ja

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek TETRA digitaal
Frequentieband UHF
Frequentie UHF 350 - 470 MHz
Zendvermogen Class 4 (1W), Class 3L (1W)
Kanaalbandbreedte 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP67
MIL-STD 810G
ATEX-standaard II 2G Ex ib IIC T4 Gb
II 2D Ex ib IIIC T90°C Db IP6X
ATEX-zone 1/21

Pakketinhoud

De Huur-MTP8500ex van Motorola wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Motorola MTP8500Ex ATEX portofoon
Accu 2360 mAh Lithium-ion Motorola ATEX accu
Antenne Standaard Motorola UHF ATEX antenne
Lader Motorola standaard enkelvoudige lader of multilader
Draagaccessoire Standaard Motorola ATEX riemclip
Documentatie Verkorte handleiding

Downloads

Nieuws artikelen

Kennisbank artikelen

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Alternatieven