Motorola DP1400 DMR portofoon

De Motorola DP1400 is een digitale portofoon met een zeer eenvoudige bediening en een zeer toegankelijke prijs en is daardoor erg populair. De portofoon zorgt dat u en uw collega’s efficiënt en betrouwbaar kunnen communiceren en de productiviteit hoog kunnen houden.

Door zijn... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Motorola DP1400 portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Meer informatie over zendvergunningen en frequenties, kunt u lezen in ons blog;

Omschrijving

De Motorola DP1400 is een digitale portofoon met een zeer eenvoudige bediening en een zeer toegankelijke prijs en is daardoor erg populair. De portofoon zorgt dat u en uw collega’s efficiënt en betrouwbaar kunnen communiceren en de productiviteit hoog kunnen houden.

De DP1400 is een professionele portofoon met een aantal handige functionaliteiten. De portofoon beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken.

Digitaal en analoog

Standaard kan deze DP1400 portofoon communiceren middels de analoge en digitale radiotechniek. Dit maakt de portofoon zeer geschikt voor bedrijven die niet direct willen migreren naar de digitale techniek, maar wel de optie willen hebben om dit in de toekomst uit te kunnen voeren.

Robuuste behuizing

De DP1400 uit de MOTOTRBO serie van Motorola beschikt over een robuuste behuizing gemaakt van polycarbonaat. De portofoon heeft een gewicht van 406 gram wanneer u de standaard accu gebruikt. Het toestel is 13 centimeter lang waardoor hij gemakkelijk opgeborgen kan worden. Tevens kunt u over een riemclip beschikken zodat u de portofoon gemakkelijk aan uw broek of riem haakt.

Veiligheid en privacy aanwezig

Met de ingebouwde scrambler in de Motorola DP1400 digitaal DMR vervormt u de communicatie zodat ongewenste ontvangers deze niet kunnen verstaan. Verder kunt u de lone-worker functie integreren op de portofoon waarbij een gebruiker steeds een bevestiging moet afgeven met het oogpunt op veiligheid. Wanneer een gebruiker een tijd niks van zich laat horen gaat er een waarschuwingsmelding uit bij de andere gebruikers.

Hoofdtelefoonaansluiting

Met de DP1400 heeft u uiteraard de beschikking over een accessoire connector, ofwel hoofdtelefoonaansluiting. Wij hebben een groot assortiment aan oortjes, headset of speakermicrofoons zodat u uw communicatie discreet kunt voeren en de kwaliteit van de spraakcommunicatie verhoogt. In combinatie met een accessoire is de VOX-functionaliteit erg handig, de functie waarmee u handsfree kunt communiceren.

Eenvoudige bediening

Deze DP1400 digitale portofoon is standaard uitgerust met 16 kanalen, waarmee groepen of gebruikers kunnen worden opgeroepen. De portofoon is zeer gemakkelijk in gebruik, kies het gewenste kanaal en houd de PTT-toets in om te praten. Definieer de programmeerbare toetsen naar eigen wens, zo schakelt u snel de VOX-functionaliteit in wanneer u hem nodig bent. Ook kunt u het menu diverse informatie laten uitspreken via audio, zoals batterijniveau, huidig kanaal of het menu, zodat u uw ogen op de werkzaamheden kunt houden.

Batterijduur

De portofoon wordt geleverd met een standaard accu, die voldoende communicatie biedt voor een werkdag. Wanneer u de accu volledig hebt opgeladen, kan deze vervolgens circa 11 uur communiceren. Mocht u uiteraard opzoek zijn naar een krachtigere accu, dan hebben wij deze ook beschikbaar.

Bestand tegen spatwater en stof

Dit model is voorzien van de IP54 normering, waarmee hij bestand is tegen water en stof. De portofoon is beschermd tegen spatwater, dus regen valt hier ook onder. Verder is de portofoon stofdicht zodat er geen vuil kan binnendringen. De portofoon is dus prima te gebruiken in de buitenlucht.

Pakketinhoud

De DP1400 van Motorola wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Motorola DP1400 portofoon
Modelnummer(s) MDH01JDC9JA2AN, MDH01JDC9JC2AN, MDH01JDC9JE2AN, MDH01JDC9JF2AN, MDH01QDC9JA2AN, MDH01QDC9JC2AN, MDH01QDC9JE2AN,
Accu Motorola standaard NiMH 1400 mAh accu
Antenne Motorola UHF of VHF antenne (verschillende opties)
Lader Motorola enkelvoudige lader (PMLN5192B)
Draagaccessoire Motorola riemclip (HLN8255B)
Overige Motorola accessoire dustcover
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Spraak aankondiging: Engelse benaming: Voice announcement

Ook bekend als spraakmeldingen, biedt deze functie hoorbare aankondigingen voor specifieke statussen of -handelingen, wat de bewustwording van de gebruiker verhoogt zonder visuele aandacht voor het apparaat te vereisen.

Spraak aankondiging
Inbegrepen
Prioriteitsscan: Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Dubbele prioriteitsscan: Engelse benaming: Dual priority scan

Vergelijkbaar met Prioriteitsscan maar maakt de prioritering van twee kanalen mogelijk, voor meer flexibiliteit in het monitoren van belangrijke communicatie.

Dubbele prioriteitsscan
Inbegrepen
Ongewenst kanaal verwijderen: Engelse benaming: Nuisance channel delete

Verwijdert tijdelijk minder belangrijke of afleidende kanalen uit de scanlijst om de focus op prioriteitskanalen te vergroten.

Ongewenst kanaal verwijderen
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX): Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Motorola
Artikelnummer DP1400
Productnaam Motorola DP1400 DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 127.7 X 61.5 X 42.0 mm met standaard 1400 mAh NiMH batterij
Gewicht 406 gram met standaard 1400 mAh NiMH acccu

Batterij eigenschappen

Batterij Type NiMH 1400 mAh accu
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 12 uur in digitale stand met standaard accu

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Nee
Toetsenbord Nee
Noodknop Nee
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz, UHF 403 - 527 MHz
Zendvermogen UHF: 4 watt, VHF: 5 watt
Kanaalbandbreedte 20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP54
MIL-STD MIL-STD 810 C/D/E/F/G/H

Kennisbank artikelen

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Motorola DP1400 is compatible met onderstaande accessoires

Het complete Motorola Assortiment

Motorola Portofoons
Motorola Portofoons

Motorola portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Motorola Mobilofoons
Motorola Mobilofoons

Motorola mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Motorola netwerken
Motorola Netwerken

Motorola-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
Motorola Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw Motorola-producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven