Kenwood NX-5200E NXDN/DMR portofoon

De Kenwood NX-5200E is een baanbrekende ontwikkeling in digitale communicatietechnologie, speciaal ontworpen voor veeleisende en dynamische werkomgevingen. Als een VHF-model combineert deze portofoon de nieuwste digitale technologieën met beproefde betrouwbaarheid, resulterend in een veel... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Kenwood NX-5200E portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Omschrijving

De Kenwood NX-5200E is een baanbrekende ontwikkeling in digitale communicatietechnologie, speciaal ontworpen voor veeleisende en dynamische werkomgevingen. Als een VHF-model combineert deze portofoon de nieuwste digitale technologieën met beproefde betrouwbaarheid, resulterend in een veelzijdige en efficiënte communicatietool.

Geavanceerde Digitale Technologie

Gebruikmakend van Kenwood's NXDN digitale luchtinterface en analoge FM-modi, biedt de NX-5200E uitgebreide dekking en heldere spraakkwaliteit. De portofoon ondersteunt ook P25 conventionele en trunking modi (fase 1 en 2) en DMR Tier II en III trunking, waardoor hij geschikt is voor diverse toepassingen​​​​.

Robuust en Betrouwbaar Ontwerp

De NX-5200E is gebouwd om extreme omstandigheden te weerstaan, met een IP67/IP68 waterdichtheidsclassificatie en MIL-STD 810G certificering. Dit maakt hem ideaal voor ruwe omgevingen waar duurzaamheid en betrouwbaarheid cruciaal zijn.

Verbeterde Veiligheidsfuncties

Uitgerust met een bewegingssensor voor Man-Down functionaliteit, biedt de NX-5200E extra veiligheid voor werknemers in gevaarlijke of afgelegen gebieden. De portofoon heeft ook een ingebouwde GPS-module en Bluetooth-connectiviteit voor effectief wagenparkbeheer en operationele veiligheid​​​​.

NEXEDGE en DMR Functies

De NX-5200E bevat NEXEDGE-functies zoals groepsoproepen en trunkingmodi, evenals DMR-functionaliteiten zoals Direct Mode en individuele oproepbevestiging, die uitgebreide communicatiemogelijkheden bieden​​​​.

P25 Functies

De portofoon ondersteunt P25 digitale conventionele en trunking operaties, inclusief P25 Phase 1 en 2, wat hem compatibel maakt met geavanceerde communicatiesystemen voor openbare veiligheid​​.

Conclusie

De Kenwood NX-5200E VHF-portofoon is een topkeuze die geavanceerde technologie, robuustheid en veelzijdige functionaliteit samenbrengt. Perfect voor professioneel gebruik in industriële omgevingen, openbare veiligheid of in complexe operationele situaties, deze portofoon biedt betrouwbare communicatie en verbeterde veiligheid voor gebruikers. Gebruikers welke opzoek zijn naar een UHF-portofoon kunnen de Kenwood NX-5300E gebruiken.

Pakketinhoud

De NX-5200E van Kenwood wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Kenwood NX-5200E NXDN/DMR portofoon
Modelnummer(s) NX-5200E
Accu Verschillende opties
Antenne Kenwood VHF antenne (verschillende opties)
Lader Keuze uit enkelvoudige of meervoudige lader
Draagaccessoire Kenwood riemclip
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Vrije-vorm tekstberichten Engelse benaming: Freeform text messaging

Gebruikers hebben de flexibiliteit om vrije-vorm tekstberichten rechtstreeks vanaf de portofoon in te voeren en te verzenden. Dit maakt meer op maat gemaakte en specifieke communicatie mogelijk.

Vrije-vorm tekstberichten
Inbegrepen
Optiebord Engelse benaming: Option board

De mogelijkheden kunnen worden uitgebreid met een optionele optionbord, waardoor extra functies of gespecialiseerde functies kunnen worden toegevoegd.

Optiebord
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Dubbele prioriteitsscan Engelse benaming: Dual priority scan

Vergelijkbaar met Prioriteitsscan maar maakt de prioritering van twee kanalen mogelijk, voor meer flexibiliteit in het monitoren van belangrijke communicatie.

Dubbele prioriteitsscan
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Man down Engelse benaming: Man down

Verhoogt de veiligheidsmaatregelen voor personeel door actief beweging en kantelhoeken te monitoren. Bij gebrek aan beweging of een abnormale positie wordt automatisch een noodalarm geactiveerd.

Man down
Inbegrepen
Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Verhoogde privacy Engelse benaming: Enhanced privacy

Maakt gebruik van 40-bits encryptie voor een nog robuustere en veiligere bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot uw communicatie.

Verhoogde privacy
Inbegrepen
AES256 encryptie Engelse benaming: AES256 encryption

Maakt gebruik van de Advanced Encryption Standard (AES) met 256-bits encryptie voor maximale beveiliging, waardoor het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk is om berichten te decoderen.

AES256 encryptie
Optioneel
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Zendonderbreking (coderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (encode)

Stelt het apparaat in staat om de uitzendingen van andere toestellen te onderbreken, zodat kritieke berichten lopende communicatie kunnen overschrijven.

Zenderonderbreking (coderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Kenwood NX-5200E specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Kenwood
Artikelnummer NX-5200E
Productnaam Kenwood NX-5200E NXDN/DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 58.0 x 138.9 x 39.8 mm inclusief Kenwood KNB-L1 accu
Gewicht 440 gram inclusief KNB-L1 accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 10 uur in combinatie met KNB-L1 accu

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, TFT-kleurendisplay
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, volwaardig
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Ja
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal, NXDN digitaal
Frequentieband VHF
Frequentie VHF 136 - 174Mhz
Zendvermogen VHF: 5 watt
Kanaalbandbreedte 12,5 kHz, 20 kHz, 25 kHz, 6,25 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP68
MIL-STD MIL-STD 810 C/D/E/F/G

Kenwood NX-5200E downloads

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Het complete Kenwood Assortiment

Kenwood portofoons
Kenwood Portofoons

Kenwood portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Kenwood Mobilofoons
Kenwood Mobilofoons

Kenwood mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Kenwood Netwerken
Kenwood Netwerken

Kenwood-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
SMELT Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven