Kenwood NX-3200E NXDN/DMR portofoon

De Kenwood NX-3200E, beschikbaar als VHF-modellen, staat bekend om zijn geavanceerde functionaliteiten en robuustheid, waardoor hij ideaal is voor professionals in sectoren als beveiliging, evenementenbeheer, transport, en logistiek. Deze veelzijdige portofoon combineert flexibele communic... Lees meer

Belangrijkste functionaliteiten

PMR analoog Engelse benaming: PMR446 analog

De Kenwood NX-3200E maakt gebruik van de analoge spraaktechniek Private Mobile Radio (PMR), ook bekend als Professional Mobile Radio. Deze technologie werkt door spraakgeluiden om te zetten in analoge signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. PMR-systemen zijn eenvoudig, robuust en bieden een betrouwbare vorm van communicatie.

DMR digitaal Engelse benaming: DMR digital

Digital Mobile Radio (DMR) is een digitale spraaktechniek waar de Kenwood NX-3200E gebruik van maakt. DMR is een geavanceerde technologie die spraakgeluiden omzet in digitale signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. Deze digitale aanpak biedt verschillende voordelen ten opzichte van analoge systemen, waaronder verbeterde geluidskwaliteit, efficiënter spectrumgebruik en meer geavanceerde functies voor gebruikers.

NXDN digitaal Engelse benaming: NXDN digital

NXDN (Next Generation Digital Narrowband) is een digitale spraaktechnologie die gezamenlijk is ontwikkeld door Kenwood Corporation en Icom Incorporated. De Kenwood NX-3200E beschikt over deze digitale spraaktechnologie. De technologie biedt voordelen zoals verbeterde spraakkwaliteit, geavanceerde beveiligingsfuncties en de mogelijkheid om efficiënt gebruik te maken van het beschikbare radiospectrum. NXDN maakt gebruik van een kanaalbreedte van 6.25 kHz, waardoor het een hogere kanaalcapaciteit biedt binnen hetzelfde spectrum in vergelijking met traditionele analoge systemen.

Man down (Inbegrepen) Engelse benaming: Man down

De Kenwood NX-3200E beschikt over de "mandown"-functie, die gebruikers extra veiligheid biedt. Wanneer de sensoren merken dat de gebruiker gedurende een bepaalde periode in een horizontale positie ligt of niet beweegt, wordt er automatisch een alarm geactiveerd. Dit alarm kan direct een melding sturen naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden, zodat er snel gereageerd kan worden op noodgevallen.

Alleenwerker (Inbegrepen) Engelse benaming: Lone worker

Met de Lone worker -functie in de Kenwood NX-3200E beschikt de gebruiker over een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

AES256 encryptie (Optioneel) Engelse benaming: AES256 encryption

Maakt gebruik van de Advanced Encryption Standard (AES) met 256-bits encryptie voor maximale beveiliging, waardoor het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk is om berichten te decoderen. Optioneel in de Kenwood NX-3200E

Noodmeldingen (Inbegrepen) Engelse benaming: Emergency

De Kenwood NX-3200E is uitgerust met een noodmeldingsfunctie, die eenvoudig kan worden geactiveerd door een vaste oranje noodknop op de portofoon. Wanneer deze knop wordt ingedrukt, wordt er onmiddellijk een noodsignaal verstuurd naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden. Het spraakkanaal wordt automatisch opengezet, waardoor directe communicatie mogelijk wordt zonder dat verdere handelingen nodig zijn. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers in gevaarlijke of noodsituaties snel en efficiënt hulp kunnen inroepen en direct kunnen communiceren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard in kritieke momenten.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) (Inbegrepen) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

De interne spraakgestuurde transmissie, bekend als Voice Operated Exchange (VOX), is een handige functie van de Kenwood NX-3200E. Deze functie maakt handsfree communicatie mogelijk doordat de radio automatisch wordt geactiveerd door de stem van de gebruiker. Dit is vooral handig in situaties waarin de handen vrij moeten blijven voor andere taken.

Globaal Positioneringssysteem (GPS) (Inbegrepen) Engelse benaming: Global Positioning System (GPS)

De GPS-functionaliteit van de Kenwood NX-3200E verhoogt niet alleen de veiligheid van individuele gebruikers, maar verbetert ook de algehele operationele efficiëntie. Door de real-time locatie van teamleden te bepalen en routes te optimaliseren, kunnen organisaties sneller en effectiever reageren op incidenten en dagelijkse taken.

Bluetooth (Inbegrepen) Engelse benaming: Bluetooth

Met Bluetooth kunnen gebruikers van de Kenwood NX-3200E draadloze accessoires, zoals oortjes, microfoons en luidsprekers eenvoudig koppelen. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en vermindert de noodzaak voor bekabelde verbindingen. Naast de voordelen voor audio-accessoires biedt Bluetooth ook een uitkomst voor snelle gegevensoverdracht, waardoor het delen van bestanden en andere gegevens efficiënter wordt.

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Kenwood NX-3200E portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Omschrijving

De Kenwood NX-3200E, beschikbaar als VHF-modellen, staat bekend om zijn geavanceerde functionaliteiten en robuustheid, waardoor hij ideaal is voor professionals in sectoren als beveiliging, evenementenbeheer, transport, en logistiek. Deze veelzijdige portofoon combineert flexibele communicatiemogelijkheden met duurzaamheid, waardoor hij geschikt is voor zowel dagelijks gebruik als in extreme omstandigheden. Gebruikers welke opzoek zijn naar een UHF-portofoon kunnen kijken naar de Kenwood NX-3300E Digitale UHF portofoon.

Veelzijdige Communicatieopties

Met ondersteuning voor NXDN- en DMR-digitale en FM-analoge protocollen biedt de NX-3200E flexibele communicatiemogelijkheden voor elke gebruiker. Gebruikers kunnen gemakkelijk schakelen tussen verschillende protocollen, waardoor deze portofoon geschikt is voor gemengde communicatieomgevingen of bedrijven welke hun analoge vloot willen omzetten naar de digitale standaard.

Uitstekende Audiokwaliteit

Kenwood's reputatie voor uitstekende audiokwaliteit wordt voortgezet in de NX-3200E, met Active Noise Reduction-technologie die heldere en duidelijke communicatie garandeert, zelfs in lawaaierige omgevingen. De 14 pin audioconnector en een ruim assortiment aan audio oplossingen zorgt ervoor dat er voor iedere gebruiker een passende audio oplossing is te vinden in het Kenwood assortiment

Gebruiksvriendelijk Ontwerp

Het model beschikt over een volledig toetsenbord en een helder display, waardoor het navigeren en aflezen van informatie eenvoudig is. De intuïtieve interface is ontworpen om efficiëntie en gebruiksgemak te maximaliseren. De vaste noodknop zorgt ervoor dat gebruikers snel kunnen handelen in geval van een calamiteit

Robuust en Betrouwbaar

De NX-3200E is gebouwd om te presteren onder zware omstandigheden en voldoet aan strenge militaire normen voor stof- en waterbestendigheid. Met een IP67 classificatie is deze portofoon bestand tegen stof en kan hij zelfs gedurende korte tijd onderdompeling in water weerstaan. Deze betrouwbaarheid maakt de NX-3200E ideaal voor veeleisende professionele omgevingen waar duurzaamheid en prestaties essentieel zijn. Of je nu werkt in de beveiliging, evenementenbeheer, transport of logistiek, deze portofoon staat zijn mannetje, zelfs in extreme situaties.

Geavanceerde Veiligheidsfuncties

De NX-3200E is uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties om de veiligheid van professionals die in het veld werken te waarborgen. Met een ingebouwde bewegingssensor biedt deze portofoon extra functies, zoals man-down en stationaire detectie, die essentieel zijn voor individuen die alleen werken of in risicovolle omgevingen opereren. De man-down functie detecteert automatisch als de gebruiker zich in een horizontale positie bevindt, wat kan duiden op een noodsituatie. In dit geval kan de portofoon automatisch een alarm activeren of een waarschuwing verzenden naar andere teamleden of het beheersysteem.

Overige Modellen in de Serie

Voor gebruikers die de voorkeur geven aan een model met een beperkter toetsenbord en display, is er de NX-3200E2. Dit model biedt dezelfde robuuste prestaties en geavanceerde functies als de NX-3200E, maar met een eenvoudiger bedieningspaneel, wat handig kan zijn in specifieke situaties. Als je op zoek bent naar een nog minimalistischer optie zonder display en toetsenbord, is de NX-3200E3 een uitstekende keuze. Deze versie van de Kenwood NX-3200E is perfect voor situaties waarin eenvoudige communicatie zonder extra toeters en bellen volstaat. De Kenwood NX-3200E-serie biedt dus flexibiliteit in keuzemogelijkheden, zodat professionals kunnen kiezen welk model het best aansluit bij hun specifieke behoeften.

Pakketinhoud

De NX-3200E van Kenwood wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Kenwood NX-3200E NXDN/DMR portofoon
Modelnummer(s) NX-3200E
Accu Verschillende opties
Antenne Kenwood VHF antenne (verschillende opties)
Lader Keuze uit enkelvoudige of meervoudige lader
Draagaccessoire Kenwood riemclip
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Vrije-vorm tekstberichten Engelse benaming: Freeform text messaging

Gebruikers hebben de flexibiliteit om vrije-vorm tekstberichten rechtstreeks vanaf de portofoon in te voeren en te verzenden. Dit maakt meer op maat gemaakte en specifieke communicatie mogelijk.

Vrije-vorm tekstberichten
Inbegrepen
Spraak aankondiging Engelse benaming: Voice announcement

Ook bekend als spraakmeldingen, biedt deze functie hoorbare aankondigingen voor specifieke statussen of -handelingen, wat de bewustwording van de gebruiker verhoogt zonder visuele aandacht voor het apparaat te vereisen.

Spraak aankondiging
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Dubbele prioriteitsscan Engelse benaming: Dual priority scan

Vergelijkbaar met Prioriteitsscan maar maakt de prioritering van twee kanalen mogelijk, voor meer flexibiliteit in het monitoren van belangrijke communicatie.

Dubbele prioriteitsscan
Inbegrepen
Audio-opname/afspelen Engelse benaming: Audio recording/playback

Gebruikers kunnen audioboodschappen opnemen en afspelen, een essentiële functie voor het documenteren van verbale transacties of instructies.

Audio-opname/afspelen
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Man down Engelse benaming: Man down

Verhoogt de veiligheidsmaatregelen voor personeel door actief beweging en kantelhoeken te monitoren. Bij gebrek aan beweging of een abnormale positie wordt automatisch een noodalarm geactiveerd.

Man down
Inbegrepen
Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Verhoogde privacy Engelse benaming: Enhanced privacy

Maakt gebruik van 40-bits encryptie voor een nog robuustere en veiligere bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot uw communicatie.

Verhoogde privacy
Optioneel
AES256 encryptie Engelse benaming: AES256 encryption

Maakt gebruik van de Advanced Encryption Standard (AES) met 256-bits encryptie voor maximale beveiliging, waardoor het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk is om berichten te decoderen.

AES256 encryptie
Optioneel
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Zendonderbreking (coderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (encode)

Stelt het apparaat in staat om de uitzendingen van andere toestellen te onderbreken, zodat kritieke berichten lopende communicatie kunnen overschrijven.

Zenderonderbreking (coderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Kenwood NX-3200E specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Kenwood
Artikelnummer NX-3200E
Productnaam Kenwood NX-3200E NXDN/DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 56.0 x 119.6 x 36.4 mm met KNB-55L accu
Gewicht 315 gram met KNB-55L Lithium-ion accu.

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 13.5 uur (TDMA) in combinatie met KNB-57L accu

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, LCD-monochrome display
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, volwaardig
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Ja
GPS Ja

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal, NXDN digitaal
Frequentieband VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz
Zendvermogen VHF: 5 watt
Kanaalbandbreedte 12,5 kHz, 20 kHz, 25 kHz, 6,25 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP67
MIL-STD 810 C/D/E/F/G

Kenwood NX-3200E downloads

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Het complete Kenwood Assortiment

Kenwood portofoons
Kenwood Portofoons

Kenwood portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Kenwood Mobilofoons
Kenwood Mobilofoons

Kenwood mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Kenwood Netwerken
Kenwood Netwerken

Kenwood-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
SMELT Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven