Kenwood NX-1200DE DMR portofoon

De Kenwood NX-1200DE is een hoogwaardige digitale DMR VHF-portofoon met display en volledig toetsenbord die specifiek is ontworpen om te voldoen aan de eisen van uiteenlopende professionele toepassingen. Of het nu gaat om beveiliging, evenementenbeheer, transport, logistiek of bouwprojecte... Lees meer

Belangrijkste functionaliteiten

PMR analoog Engelse benaming: PMR446 analog

De Kenwood NX-1200DE maakt gebruik van de analoge spraaktechniek Private Mobile Radio (PMR), ook bekend als Professional Mobile Radio. Deze technologie werkt door spraakgeluiden om te zetten in analoge signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. PMR-systemen zijn eenvoudig, robuust en bieden een betrouwbare vorm van communicatie.

DMR digitaal Engelse benaming: DMR digital

Digital Mobile Radio (DMR) is een digitale spraaktechniek waar de Kenwood NX-1200DE gebruik van maakt. DMR is een geavanceerde technologie die spraakgeluiden omzet in digitale signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. Deze digitale aanpak biedt verschillende voordelen ten opzichte van analoge systemen, waaronder verbeterde geluidskwaliteit, efficiënter spectrumgebruik en meer geavanceerde functies voor gebruikers.

Alleenwerker (Inbegrepen) Engelse benaming: Lone worker

Met de Lone worker -functie in de Kenwood NX-1200DE beschikt de gebruiker over een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Noodmeldingen (Inbegrepen) Engelse benaming: Emergency

De Kenwood NX-1200DE is uitgerust met een noodmeldingsfunctie, die eenvoudig kan worden geactiveerd door een vaste oranje noodknop op de portofoon. Wanneer deze knop wordt ingedrukt, wordt er onmiddellijk een noodsignaal verstuurd naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden. Het spraakkanaal wordt automatisch opengezet, waardoor directe communicatie mogelijk wordt zonder dat verdere handelingen nodig zijn. Deze functie zorgt ervoor dat gebruikers in gevaarlijke of noodsituaties snel en efficiënt hulp kunnen inroepen en direct kunnen communiceren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard in kritieke momenten.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) (Inbegrepen) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

De interne spraakgestuurde transmissie, bekend als Voice Operated Exchange (VOX), is een handige functie van de Kenwood NX-1200DE. Deze functie maakt handsfree communicatie mogelijk doordat de radio automatisch wordt geactiveerd door de stem van de gebruiker. Dit is vooral handig in situaties waarin de handen vrij moeten blijven voor andere taken.

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Kenwood NX-1200DE portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Omschrijving

De Kenwood NX-1200DE is een hoogwaardige digitale DMR VHF-portofoon met display en volledig toetsenbord die specifiek is ontworpen om te voldoen aan de eisen van uiteenlopende professionele toepassingen. Of het nu gaat om beveiliging, evenementenbeheer, transport, logistiek of bouwprojecten, deze portofoon staat garant voor naadloze communicatie. Dankzij zijn veelzijdigheid kan hij zowel in analoge als digitale modus worden gebruikt, en dit maakt hem perfect geschikt om te integreren met bestaande analoge systemen.

De NX-1200DE biedt niet alleen 260 kanalen, maar ook 128 zones, een LCD-monochroom display en een volwaardige toetsenbord waardoor het een echte krachtpatser is om te voorzien in diverse communicatiebehoeften. De gebruikers krijgen intuïtieve feedback dankzij de 7-kleurige LED-indicator. Bovendien zijn er geavanceerde functies beschikbaar, zoals lone worker-functie voor extra veiligheid, spraak gestuurde kanaalaanduiding en handsfree communicatie met de VOX functionaliteit voor extra gebruiksgemak. Deze functies maken de NX-1200DE tot een buitengewoon veelzijdige en betrouwbare digitale communicatieoplossing.

Robuust en duurzaam ontwerp voor veeleisende omstandigheden

Deze portofoon is ontworpen om te voldoen aan de MIL-STD 810 (C/D/E/F/G) normen, wat betekent dat hij bestand is tegen diverse uitdagingen in ruwe omstandigheden. Bovendien heeft de NX-1200DE een IP55-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, waardoor hij zich perfect leent voor gebruik in de meest veeleisende situaties.

Krachtige batterij voor langdurig gebruik

Met een indrukwekkende Lithium-ion accu van 1900 mAh, biedt de NX-1200DE een langdurige stand-by tijd, waardoor hij ideaal is voor lange werkdagen. U kunt erop vertrouwen dat deze portofoon altijd gereed is om te communiceren wanneer u dat nodig heeft.

Andere modellen in de NX-1000-Serie

Als u op zoek bent naar een portofoon met een beperkt toetsenbord, kunt u overwegen om de NX-1200DE2 te overwegen, deze portofoon is onderdeel van de NX-1000 series. Voor diegenen die geen toetsenbord of display benodigd zijn, is de NX-1200DE3 een uitstekende keuze. Met deze verscheidenheid aan modellen kunt u de perfecte oplossing kiezen die aansluit bij uw specifieke behoeften.

De Kenwood NX-1200DE is onbetwistbaar een uitstekende keuze voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare, veelzijdige en duurzame communicatieoplossing. Met zijn indrukwekkende reeks functies, display en volledig toetsenbord en aanpassingsmogelijkheden, zal deze portofoon aan al uw verwachtingen voldoen. Kies voor Kenwood en ervaar communicatie op zijn best.

Pakketinhoud

De NX-1200DE van Kenwood wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Kenwood NX-1200DE DMR portofoon
Modelnummer(s) NX-1200DE
Accu Kenwood KNB-84LA Lithium ion accu 1900 mAh
Antenne Kenwood VHF antenne (verschillende opties)
Lader Keuze uit enkelvoudige of meervoudige lader
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Spraak aankondiging Engelse benaming: Voice announcement

Ook bekend als spraakmeldingen, biedt deze functie hoorbare aankondigingen voor specifieke statussen of -handelingen, wat de bewustwording van de gebruiker verhoogt zonder visuele aandacht voor het apparaat te vereisen.

Spraak aankondiging
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Late toetreding Engelse benaming: Late entry

Deze functie maakt het mogelijk voor gebruikers om deel te nemen aan een lopende groepsgesprek, zelfs als ze daar vanaf het begin niet aan hebben deelgenomen, zodat ze snel belangrijke communicatie kunnen inhalen.

Late toetreding
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Verhoogde privacy Engelse benaming: Enhanced privacy

Maakt gebruik van 40-bits encryptie voor een nog robuustere en veiligere bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot uw communicatie.

Verhoogde privacy
Optioneel
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Optioneel
Zendonderbreking (coderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (encode)

Stelt het apparaat in staat om de uitzendingen van andere toestellen te onderbreken, zodat kritieke berichten lopende communicatie kunnen overschrijven.

Zenderonderbreking (coderen)
Optioneel
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Optioneel
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Optioneel

Kenwood NX-1200DE specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Kenwood
Artikelnummer NX-1200DE
Productnaam Kenwood NX-1200DE DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 54 x 123 x 33.5 mm zonder accu
Gewicht 295 gram inclusief KNB-45 accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1900 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 14,5 uur in combinatie met KNB-84L

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, LCD-monochrome display
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, volwaardig
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz
Zendvermogen UHF: 5 watt
Kanaalbandbreedte 12,5 kHz, 25 kHz, 6,25 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP55
MIL-STD 810 C/D/E/F/G

Kenwood NX-1200DE downloads

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Het complete Kenwood Assortiment

Kenwood portofoons
Kenwood Portofoons

Kenwood portofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk portofoons
Kenwood Mobilofoons
Kenwood Mobilofoons

Kenwood mobilofoons zijn betrouwbare hulpmiddelen om uw teams verbonden en effectief te laten communiceren.

Bekijk mobilofoons
Kenwood Netwerken
Kenwood Netwerken

Kenwood-netwerken zijn ontworpen om mee te schalen met uw organisatie, zodat u zo groot kunt groeien als u wilt.

Bekijk netwerken
SMELT Service & Support
Service & Support

Kies voor Service & Support van SMELT om de uptime en beschikbaarheid van uw producten te garanderen.

Bekijk Service & Support

Alternatieven