LTE Portofoons

Waarom kiezen voor een 4G/LTE portofoon?

Met de komst van de 4G/LTE portofoons lijken de portofoons van tegenwoordig steeds meer op een smartphone. Ze zijn in vele opzichten ook te vergelijken met een smartphone, maar hebben als uniek kenmerk een ingebouwde spreektoets (PTT-button) of geïntegreerde noodknop. De onderlinge communicatie van deze portofoons vindt plaats via een applicatie. Daarnaast kan door deze nieuwe ontwikkeling een portofoon worden uitgebreid met verschillende applicaties die de gebruikersmogelijkheden vergroten.

Voor het voeren van deze communicatie via een applicatie heeft u allereerst een portofoon nodig met deze feature. In het assortiment van SMELT zijn verschillende van dit type 4G/LTE portofoons te verkrijgen. De applicatie maakt een koppeling met een Push to Talk server via 4G of wifi verbinding. Dankzij het communiceren via het netwerk zijn er allerlei voordelen ontstaan. Zo is het nu mogelijk om wereldwijd via de portofoon met elkaar te communiceren. Afstand tussen deze 4G/LTE portofoons speelt dus geen rol meer. Zo zijn er nog tal van voordelen aan deze nieuwe soort portofoons.

HET TOEWIJZEN VAN GROEPEN

Door de nieuwe techniek van de 4G/LTE portofoons kunnen portofoons en/of personen toegewezen worden aan groepen. Via het beheer kunnen gebruikers aan een groep worden toegewezen of worden verwijderd.

COMMUNICATIE OVER EXTREEM LANGE AFSTANDEN

Door de vernieuwde communicatie via 4G of wifi kunnen portofoons een veel grotere afstand overbruggen dan voorheen. Zo is dit voordeel erg interessant voor grote transportbedrijven en andere sectoren. Het is dus mogelijk om met elkaar te communiceren over de gehele wereld.

MELDKAMER OPTIES

Door de nieuwe techniek heeft een centralist van een meldkamer een veel beter overzicht van de gebruikers van de portofoons. Zo kunnen gebruikers eenvoudig statusmeldingen versturen of hun GPS-locatie delen. Verder kunnen zij berichten in de vorm van spraakopnames of foto’s versturen. De meldkamer kan in één overzicht op de kaart zien wie bij elkaar in de buurt is en de centralist kan gemakkelijk ingrijpen in bepaalde situaties. Deze nieuwe technische ontwikkeling is dus erg bevorderlijk voor de veiligheid.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Bezoek onze contactpagina voor onze gegevens.