desinfecteren van portofoons

Reinigen en desinfecteren van portofoons

Om de verspreiding van COVID-19 te helpen stoppen, helpt het regelmatig wassen van de handen en het schoonmaken van vaak aangeraakte oppervlakten.

Daarnaast vinden veel mensen het belangrijk om hun communicatietools te desinfecteren, zoals portofoons en andere randapparatuur.

Om uw apparaten en randapparatuur goed te reinigen en te desinfecteren, raadt SMELT Europe u ten zeerste aan om de instructies van de fabrikant op te volgen. Meestal staan deze op de desbetreffende websites. De meeste leveranciers hebben onlangs hun richtlijnen bijgewerkt naar aanleiding van zorgen over COVID-19.

Hieronder vindt u een overzicht van de webpagina’s van de fabrikanten met daarop de richtlijnen voor het reinigen en desinfecteren van hun apparaten en randapparatuur:

Gezondheidsfunctionarissen wereldwijd zijn het erover eens dat het reinigen van oppervlakten het risico op verspreiding van het virus verlaagt. Daarbovenop kan het gebruik van chemische ontsmettingsmiddelen ziektekiemen doden die achterblijven na reiniging. Daardoor wordt het risico op verspreiding van het virus verder verkleind.

Belangrijk:

  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, zoals ammoniak, bleekmiddel of waterstofperoxide; deze kunnen de schermen en andere componenten beschadigen.
  • Spuit of breng vloeistof nooit rechtstreeks op uw apparaat aan.
  • Wring de doeken of reinigingsdoekjes voor gebruik grondig uit om ervoor te zorgen dat er geen vocht in uw apparaat sijpelt.
  • Maakt u zich zorgen over het gebruik van oplossingen op basis van alcohol op uw apparaten? Dan kunnen een paar druppels milde zeep verdund in een kom met warm water een effectief virusdodend alternatief zijn.

Door deze tips en de instructies van de leveranciers te volgen, kunt u uw apparaat op de juiste manier schoonmaken zonder het risico te lopen dat u dit beschadigt.

Heeft u vragen over het reinigen en desinfecteren van uw portofoons of randapparatuur? Neem dan gerust contact op met SMELT.