Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

icom-portofoons

Offerte aanvragen

Vraag direct een offerte aan.

Meer informatie

Vraag meer informatie aan.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Icom IC-F61 Ex ATEX

De Icom IC-F61Ex Atex, een UHF-portofoon die het communiceren via de portofoon mogelijk maakt in brandgevoelige en explosiegevoelige omgevingen. Op locaties waar dit ter sprake is dient apart apparatuur gebruikt te worden die voorzien zijn van de ATEX-certificering. Via de analoge spraaktechniek communiceer je eenvoudig naar uw collega’s op een discrete manier. De ATEX-certificering betekent dat dit toestel goedgekeurd is voor het gebruik in deze bovengenoemde gevoelige omgevingen. Met deze beschermde behuizing en de IP67 normering, waarmee de portofoon ook waterdicht en stofdicht is, heb je een stevige portofoon die intrinsiek veilig is tegen allerlei factoren.

De Icom IC-F61Ex ATEX wordt standaard geleverd met Li-ion 1850 mAh batterij, antenne, riemclip en enkelvoudige snellader.

Omschrijving van de Icom IC-F61 Ex ATEX

De IC-F61Ex is van de ATEX lijn van Icom en communiceert middels de UHF-frequentieband. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste eigenschappen.

Programmeerbare toetsen en noodknop

Het display kan acht karakters weergeven, daaronder bevinden zich P-functietoetsen die vrij geprogrammeerd kunnen worden om speciale functies toe te kennen aan deze toetsen. Hiermee kunt u de portofoon geheel inrichten naar eigen wens. Ook is er een oranje noodknop aanwezig op het toestel, waarmee je snel en gemakkelijk een noodgeval kan communiceren.

Robuust, maar wel licht

Deze portofoon heeft een stevige en beschermde behuizing. Het heeft namelijk verschillende certificeringen zodat deze portofoon in gevoelige omgevingen gebruikt kan worden. Ondanks dat deze portofoon daarom erg beschermend is met zijn materiaal, weegt hij slechts 290 gram.

ATEX gecertificeerd

De portofoon is gecertificeerd voor gebruik in ATEX-omgevingen. De portofoon heeft een gascertificering van: II2G Ex ib IIA T3 Gb , en een stofcertificering van: II2D Ex tb IIIC T160 ̊C Db I. Uiteraard is het gewoon mogelijk om met portofoons te communiceren die niet deze certificering hebben.

10 uur batterijduur

Dit model wordt geleverd met een standaard accu, die gemiddeld 10 uur mee kan op een volle accu. Mocht u geen tijd hebben om hem daarna op te laden, kunt u een reserveaccu aanschaffen zodat u kunt blijven communiceren.

Waterdicht

De portofoon is erg geschikt voor buitenactiviteiten. Met de IP67 normering kan deze portofoon goed tegen stof en water. Hij kan tot 30 minuten onderwater, één meter diep. Ook kan deze portofoon goed tegen vallen of stoten en loopt deze niet zo snel schade op. Deze portofoon is daarmee een goede oplossing voor gebruikers die werken in de buitenlucht.

Spraakscrambler

Met de ingebouwde spraak scrambler versleutelt u als het ware uw spraakcommunicatie, zodat anderen zonder sleutel niet mee kunnen luisteren met uw gesprekken. Dit is handig als u vertrouwelijke informatie wilt delen of mensen wilt uitsluiten van de communicatie.

128 kanalen

Een capaciteit van maar liefst 128 analoge portofoonkanalen is aanwezig in de IC-F61Ex ATEX-portofoon, er is dus genoeg keuze uit de kanalen.

Geschikt voor ATEX-omgevingen

De Icom IC-F61Ex is een geschikte portofoon voor gebruik in industriële, explosiegevaarlijke omgevingen. Met de ATEX-certificering ben je ervan verzekerd dat deze bestand is voor jouw omgeving.

Pakketinhoud van de Icom IC-F61 Ex ATEX

De IC-F61Ex van Icom wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Naam portofoonIcom IC-F61 Ex ATEX portofoon
DocumentatieVerkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Snelle verzending

Bezorgen of afhalen.

Kan ik u adviseren?

SMELT Medewerker

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

Telefonisch

Direct telefonisch contact.

Mail

Gebruik het contactformulier om ons te mailen.

Alternatieven

Algemene specificaties van de Icom IC-F61 Ex ATEX

MerkIcom
SKUIC-F61Ex
ProductnaamIcom IC-F61 Ex ATEX
FrequentiebandUHF
FrequentieUHF 403 - 470 MHz
ZendvermogenUHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz
Afmeting97 x 56 x 36.4 mm met standaard lithium-ion ATEX accu
Gewicht290 gram met standaard Li-ion ATEX accu
DisplayJa, LCD-monochrome display
ToetsenbordJa, menutoetsen
Vaste-noodknopJa, vaste oranje noodknop
Geïntegreerde WiFiNee
Geïntegreerde GPSNee
Geïntegreerde bluetoothNee
Programmeerbare toetsenJa, 2 stuks
Optionboard mogelijkheidNee
ATEX- of FM-normeringJa, ATEX
IP-normeringIP67

Liever huren of leasen?

Verhuur en lease

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.