Hytera PD795 Ex ATEX portofoon

De Hytera PD795Ex ATEX is een professionele portofoon bedoeld voor het gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen waar zich gevaarlijke stoffen bevinden. Het is namelijk een algemene regel dat in zulke omgevingen speciaal aangepast apparatuur wordt gebruikt ter waarborging van de veiligh... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Hytera PD795Ex portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Meer informatie over zendvergunningen en frequenties, kunt u lezen in ons blog;

Omschrijving

De Hytera PD795Ex ATEX is een professionele portofoon bedoeld voor het gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen waar zich gevaarlijke stoffen bevinden. Het is namelijk een algemene regel dat in zulke omgevingen speciaal aangepast apparatuur wordt gebruikt ter waarborging van de veiligheid. De PD795 is dan ook volledig ATEX-gecertificeerd volgens de Europese richtlijnen. De portofoon is te gebruiken naast andere analoge en digitale portofoons omdat hij beide netwerken ondersteunt. De Hytera portofoon heeft verder een geïntegreerde GPS, toegang tot 1024 kanalen en een speciale noodknop voor het melden van een calamiteit. Mocht u geen belang hebben bij een ATEX model, dan is er de Hytera PD785.

De Hytera PD795 Ex ATEX is een professionele portofoon met een aantal handige functionaliteiten. De portofoon beschikt over onderstaande belangrijke kenmerken.

Digitaal en analoog

De portofoon heeft toegang tot het analoge en digitale netwerk en is daardoor bruikbaar met andere portofoons van beide netwerken. De portofoon heeft de beschikking over 1024 kanalen waarop u gebruikers in kunt delen. De scanfunctie is er om diverse kanalen in de gaten te houden zodat automatisch geschakeld kan worden naar kanalen waarop communicatie plaatsvindt. Met de PD795 is het daarnaast mogelijk om diverse oproepen te voeren, zoals een individuele oproep, groepsoproep, noodoproep of uitzendoproep naar alle gebruikers.

Met display en toetsenpaneel

De PD795 is voorzien van een helder display waarop u gemakkelijk uw handelingen kunt volgen en eenvoudig door het menu navigeert. De functietoetsen eronder maken het mogelijk om uw communicatie in te richten en de portofoon te besturen, die tevens programmeerbaar zijn en dus geheel naar eigen wens ingericht kunnen worden. Op het display leest u onder andere de batterijstatus, huidig kanaal en de signaalsterkte af. Verder zit er een speciale noodknop op de portofoon bevestigd om snel een calamiteit te kunnen melden in geval van nood.

ATEX certificering

Voor sommige omgevingen is het van belang dat er gewerkt wordt met speciaal apparatuur, gezien het feit dat de omgeving brand- of explosiefgevaarlijk kan zijn. Hiervoor is er een ATEX-certificering, waarmee dit communicatiemiddel ingezet kan worden in deze omgevingen.

GPS geïntegreerd

Met de GPS kunt u eenvoudig gebruikers lokaliseren, in één oogopslag is namelijk de locaties van de portofoongebruikers te zien. Ideaal in geval van nood of als de positie van elke portofoongebruiker belangrijk is voor de voortgang van werkzaamheden. Deze functie is geïntegreerd bij dit model.

Geheel waterdicht

Dit model van Hytera heeft de IP67 normering, een normering die staat voor de water- en stofdichtheid van een portofoon. Deze portofoon is dan ook geheel waterdicht tot een onderdompeling van één meter voor 30 minuten. Deze compacte portofoon is dan ook ideaal voor buitengebruik, zelfs wanneer het regent.

15 uur lang communiceren

Met de PD795 krijgt u een standaard accu die u kunt opladen met een optioneel verkrijgbare tafellader. Met een volle accu kunt u gemiddeld 15 uur lang communiceren bij digitaal gebruik. Tevens zijn er ook sterkere accu’s bij ons beschikbaar.

Pakketinhoud

De PD795Ex van Hytera wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Hytera PD795 Ex ATEX portofoon
Modelnummer(s) PD795Ex
Accu Hytera lithium-ion 1800 mAh accu (BL1807-Ex)
Antenne Hytera UHF of VHF ATEX antenne (verschillende opties)
Lader Hytera enkelvoudige snellader (CH10A04 + PS1044)
Draagaccessoire Hytera riemclip (BC19)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Geschikt voor ATEX Zones 1/21

ATEX-standaard

II 2G Ex ib IIC T4
II 2D Ex ib IIIC T120°C IP5x

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Vrije-vorm tekstberichten Engelse benaming: Freeform text messaging

Gebruikers hebben de flexibiliteit om vrije-vorm tekstberichten rechtstreeks vanaf de portofoon in te voeren en te verzenden. Dit maakt meer op maat gemaakte en specifieke communicatie mogelijk.

Vrije-vorm tekstberichten
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Ongewenst kanaal verwijderen Engelse benaming: Nuisance channel delete

Verwijdert tijdelijk minder belangrijke of afleidende kanalen uit de scanlijst om de focus op prioriteitskanalen te vergroten.

Ongewenst kanaal verwijderen
Inbegrepen
Digitale telefoonpatch Engelse benaming: Digital telephone patch

Deze functie stelt het apparaat in staat om verbinding te maken met een telefoonsysteem, waarvoor aanvullende hardware vereist is, en biedt een geïntegreerde communicatieoplossing.

Digitale telefoonpatch
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Man down Engelse benaming: Man down

Verhoogt de veiligheidsmaatregelen voor personeel door actief beweging en kantelhoeken te monitoren. Bij gebrek aan beweging of een abnormale positie wordt automatisch een noodalarm geactiveerd.

Man down
Optioneel
Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Zendonderbreking (coderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (encode)

Stelt het apparaat in staat om de uitzendingen van andere toestellen te onderbreken, zodat kritieke berichten lopende communicatie kunnen overschrijven.

Zenderonderbreking (coderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Hytera
Artikelnummer PD795Ex
Productnaam Hytera PD795 Ex ATEX portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 141 x 55 x 39 mm met standaard 1800 mAH Li-ion accu
Gewicht 495 gram met standaard Li-ion accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1800 mAh
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * 17 uur in digitale modus

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Ja, LCD-kleurendisplay
Achtergrond verlichting Ja
Toetsenbord Ja, volwaardig
Noodknop Ja, vaste noodknop
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz, UHF 403 - 470 MHz
Zendvermogen UHF: 1 watt, VHF: 1 watt
Kanaalbandbreedte 20 kHz, 25 kHz, 12.5 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP67
MIL-STD 810G
ATEX-standaard II 2G Ex ib IIC T4
II 2D Ex ib IIIC T120°C IP5x
ATEX-zone 1/21

Downloads

Nieuws artikelen

Kennisbank artikelen

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Alternatieven