Hytera PD605 DMR portofoon

De PD605 van Hytera is een lichte, professionele portofoon met de benodigde functies. Dankzij de IP54 klasse is de portofoon spatwater- en stofdicht en daarmee geschikt voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Verder ondersteunt het analoge en digitale portofoonsignalen, u kunt deze port... Lees meer

Belangrijkste functionaliteiten

PMR analoog Engelse benaming: PMR446 analog

De Hytera PD605 maakt gebruik van de analoge spraaktechniek Private Mobile Radio (PMR), ook bekend als Professional Mobile Radio. Deze technologie werkt door spraakgeluiden om te zetten in analoge signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. PMR-systemen zijn eenvoudig, robuust en bieden een betrouwbare vorm van communicatie.

DMR digitaal Engelse benaming: DMR digital

Digital Mobile Radio (DMR) is een digitale spraaktechniek waar de Hytera PD605 gebruik van maakt. DMR is een geavanceerde technologie die spraakgeluiden omzet in digitale signalen, die vervolgens via radiofrequenties worden uitgezonden. Deze digitale aanpak biedt verschillende voordelen ten opzichte van analoge systemen, waaronder verbeterde geluidskwaliteit, efficiënter spectrumgebruik en meer geavanceerde functies voor gebruikers.

Man down (Inbegrepen) Engelse benaming: Man down

De Hytera PD605 beschikt over de "mandown"-functie, die gebruikers extra veiligheid biedt. Wanneer de sensoren merken dat de gebruiker gedurende een bepaalde periode in een horizontale positie ligt of niet beweegt, wordt er automatisch een alarm geactiveerd. Dit alarm kan direct een melding sturen naar een centrale controlekamer of naar andere teamleden, zodat er snel gereageerd kan worden op noodgevallen.

Alleenwerker (Inbegrepen) Engelse benaming: Lone worker

Met de Lone worker -functie in de Hytera PD605 beschikt de gebruiker over een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

AES256 encryptie (Optioneel) Engelse benaming: AES256 encryption

Maakt gebruik van de Advanced Encryption Standard (AES) met 256-bits encryptie voor maximale beveiliging, waardoor het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk is om berichten te decoderen. Optioneel in de Hytera PD605

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) (Inbegrepen) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

De interne spraakgestuurde transmissie, bekend als Voice Operated Exchange (VOX), is een handige functie van de Hytera PD605. Deze functie maakt handsfree communicatie mogelijk doordat de radio automatisch wordt geactiveerd door de stem van de gebruiker. Dit is vooral handig in situaties waarin de handen vrij moeten blijven voor andere taken.

Globaal Positioneringssysteem (GPS) (Inbegrepen) Engelse benaming: Global Positioning System (GPS)

De GPS-functionaliteit van de Hytera PD605 verhoogt niet alleen de veiligheid van individuele gebruikers, maar verbetert ook de algehele operationele efficiëntie. Door de real-time locatie van teamleden te bepalen en routes te optimaliseren, kunnen organisaties sneller en effectiever reageren op incidenten en dagelijkse taken.

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Voor de Hytera PD605 portofoon dient de gebruiker in het bezit te zijn van een zendvergunning. Voor meer informatie over zendvergunningen en frequenties, neemt u contact met ons op.

Omschrijving

De PD605 van Hytera is een lichte, professionele portofoon met de benodigde functies. Dankzij de IP54 klasse is de portofoon spatwater- en stofdicht en daarmee geschikt voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Verder ondersteunt het analoge en digitale portofoonsignalen, u kunt deze portofoon dus ook koppelen met analoge portofoons. De portofoon beschikt over 1024 communicatiekanalen en in combinatie met de scanfunctie kunt u de communicatie van meerdere kanalen volgen. Standaard wordt de PD605 digitale portofoon van Hytera bij SMELT geleverd met een hoge capaciteit accu van 2000 mAh (BL2010) een BC08 riemclip, antenne en CH10A07 enkelvoudige lader.

De PD605 heeft een compact design en biedt diverse communicatie. Verder heeft het toestel een aantal belangrijke eigenschappen die hieronder te vinden zijn.

Licht in gewicht

De portofoon heeft een robuuste uitstraling, waarmee vaak verwacht wordt dat deze ook zwaar is. Ondanks zijn buitenkant weegt de portofoon maar 290 gram inclusief de standaard meegeleverde accu.

Communicatie over meerdere kanalen

De portofoon beschikt over 1024 communicatiekanalen waar u uit kunt kiezen. Met de scan functionaliteit houdt u alle kanalen in de gaten. U kunt hiermee op de hoogte blijven van communicatie op meerdere kanalen. Ideaal als u in meerdere teams werkt.

Accuduur

Als de batterij van de portofoon bijna leeg is, ontvangt u een batterijmelding. De meegeleverde standaard accu zorgt voor een lange gebruiksduur tot wel 16 uur. Uiteraard kunt u bij ons aankloppen voor een sterkere accu. Ook zijn er multiladers beschikbaar die erg ideaal zijn als u meerdere portofoons aanschaft.

Bescherming voor alleen werkenden

Lone worker is een functie op veel portofoons waar het een vooraf bepaald signaal, bijvoorbeeld een noodoproep of alarm, naar andere radio's binnen bereik kan verzenden. Lone Worker vereist na enige tijd een soort interactie van de radiogebruiker van radio-inactiviteit. Als ze dit niet doen, begint hun radio een hoorbaar geluid te maken. Als er binnen 1 minuut nog steeds geen interactie is met zijn of haar radio, klinkt er een alarm voor andere teamleden om hen te vertellen dat een teamlid niet op Lone Worker reageert.

VOX functie

Met de VOX functie is het mogelijk om de portofoon zonder uw handen te gebruiken. De VOX functie zorgt bij het praten dat de PTT (Push to talk) knop automatisch ingedrukt wordt. U kunt in dit geval dus communiceren waarbij uw portofoon dus aan uw broek hangt, dit is vooral handig als u een oortje heeft.

Veelzijdige spraakoproep

Het is mogelijk om zowel afzonderlijke als groepsgesprekken te voeren over de digitale en analoge kanalen van deze PD605 portofoon van Hytera maar ook het melden van omroepberichten en noodmeldingen vallen onder de veelzijdige spraakmogelijkheden.

Call interrupt

Call interrupt is een functie waarmee een verzending met hoge prioriteit, prioriteit kan krijgen boven normale boodschappen. Een leidinggevende wil bijvoorbeeld een belangrijke aankondiging doen aan het team. In dit geval krijgt deze boodschap prioriteit en vallen andere gesprekken tijdelijk stil.

IP54 klasse

De portofoon is bestand tegen spatwater en stofdicht, hij is namelijk voorzien van de IP54-normering. Ideaal voor buitenactiviteiten. Ook staat dit voor bescherming tegen het vallen en stoten van de portofoon.

Pakketinhoud

De PD605 van Hytera wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Hytera PD605
Accu Hytera BL1504 Lithium-ion 1500 mAh accu
Antenne Hytera UHF of VHF antenne (verschillende opties)
Lader Hytera enkelvoudige of multilader
Draagaccessoire Hytera riemclip (BC08)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak/Data
Voorgeprogrammeerde tekstberichten Engelse benaming: Pre-programmed text messaging

Deze functie stelt gebruikers in staat om tekstberichten te verzenden die vooraf zijn geprogrammeerd in de portofoon. Handig voor snelle en standaardreacties en draagt bij aan het stroomlijnen van communicatie.

Voorgeprogrammeerde tekstberichten
Inbegrepen
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Man down Engelse benaming: Man down

Verhoogt de veiligheidsmaatregelen voor personeel door actief beweging en kantelhoeken te monitoren. Bij gebrek aan beweging of een abnormale positie wordt automatisch een noodalarm geactiveerd.

Man down
Inbegrepen
Aleenwerker Engelse benaming: Lone worker

Een geautomatiseerd systeem dat periodiek controleert of de gebruiker reageert. Als de gebruiker niet reageert op deze periodieke meldingen, start het apparaat een noodproces om hun veiligheid te garanderen.

Alleenwerker
Inbegrepen
Basis privacy Engelse benaming: Basic privacy

Maakt gebruik van 16-bits encryptietechnologie om basale bescherming te bieden tegen ongeautoriseerd afluisteren van uw communicatie.

Basis privacy
Inbegrepen
Verhoogde privacy Engelse benaming: Enhanced privacy

Maakt gebruik van 40-bits encryptie voor een nog robuustere en veiligere bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot uw communicatie.

Verhoogde privacy
Optioneel
AES256 encryptie Engelse benaming: AES256 encryption

Maakt gebruik van de Advanced Encryption Standard (AES) met 256-bits encryptie voor maximale beveiliging, waardoor het voor onbevoegden vrijwel onmogelijk is om berichten te decoderen.

AES256 encryptie
Optioneel
Zendonderbreking (decoderen) Engelse benaming: Transmit interrupt (decode)

Stelt het apparaat in staat om zijn uitzendingen te laten onderbreken door hoger geprioriteerde signalen van andere toestellen, waardoor essentiële communicatie doorkomt.

Zenderonderbreking (decoderen)
Inbegrepen
Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen
Externe monitor Engelse benaming: Remote monitor

Het apparaat kan op afstand de microfoon van een andere toestel activeren om de situatie te kunnen monitoren.

Externe monitoring
Inbegrepen
Uitschakelen/inschakelen Engelse benaming: Radio disable/enable

Stelt het apparaat in staat om op afstand een andere toestel uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen, wat extra controle biedt over de communicatieapparatuur.

Uitschakelen/Inschakelen
Inbegrepen

Hytera PD605 specificaties

Algemene eigenschappen

Merk Hytera
Artikelnummer PD605
Productnaam Hytera PD605 DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 119 x 54 x 27 mm
Gewicht 290 gram met standaard Li-ion 1500 mAh accu

Batterij eigenschappen

Batterij Type Hytera BL1504 Lithium-ion 1500 mAh accu
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 16 uur in digitale stand

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Nee
Toetsenbord Nee
Noodknop Nee
Programmeerbare toetsen Ja
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Ja

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie VHF 136 - 174 MHz
Zendvermogen UHF: 4 watt, VHF: 5 watt
Kanaalbandbreedte 12,5 kHz, 25 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP55
MIL-STD MIL-STD-810 G

Hytera PD605 downloads

Kennisbank artikelen

Groter bereik of meer capaciteit nodig?

Naast onze uitgebreide selectie van portofoons, mobilofoons en basisposten, bieden wij ook complete analoge, digitale en TETRA-netwerken aan. Met deze netwerken kunt u eenvoudig uw dekkingsbereik vergroten of extra capaciteit creëren.

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Alternatieven