Hytera BD505 DMR portofoon

De BD505 DMR portofoon is een digitaal instapmodel van Hytera uit de BD-portofoon series. De Hytera BD505 biedt functies die vergelijkbaar zijn met eenvoudige analoge portofoons uit dezelfde prijsklasse, maar met de voordelen van de digitale DMR-technologie. Hytera heeft deze digitale k... Lees meer

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Omschrijving

De BD505 DMR portofoon is een digitaal instapmodel van Hytera uit de BD-portofoon series. De Hytera BD505 biedt functies die vergelijkbaar zijn met eenvoudige analoge portofoons uit dezelfde prijsklasse, maar met de voordelen van de digitale DMR-technologie. Hytera heeft deze digitale krachtpatser uitgerust met maar liefst 48 gesprekskanalen en levert middels de standaard 1500 mAh lithium-ion batterij een gebruiksduur van maar liefst 16 uur. De Hytera BD505 is ontworpen en getest volgens de MIL-STD-810 G-normen (thermische schokken, trillingen, lage en hoge temperaturen en vochtigheid) en is daarom uiterst robuust en uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Naast ondersteuning voor het digitale DMR-protocol kan deze portofoon ook ingezet worden voor analoge communicatie.

Digitale DMR portofoon

De Hytera BD505 is een professionele DMR-portofoon welke gebruik maakt van de AMBE+2TM digitale vocoder om helder en duidelijke audio over te brengen naar teamleden binnen de gespreksgroepen. Naast ondersteuning voor het digitale DMR-protocol welke voortkomt uit de ETSI-standaard voor digitale communicatie, is de portofoon ook geschikt voor analoge communicatie. Door de duo functionaliteit van protocollen in deze portofoon zijn gebruikers instaat om op verschillende netwerken te communiceren, groepen gebruikers welke gebruik maken van analoge portofoons kunnen door blijven communiceren en gebruikers met de BD505 portofoon kunnen zowel naar deze analoge gebruikers communiceren als gebruikers met digitale portofoons.

Handsfree communiceren met VOX

Gebruikers welke graag handsfree communiceren, zullen gebaat zijn bij de BD505 daar waar deze volledig ondersteuning biedt voor handsfree communicatie middels de VOX functionaliteit in deze portofoon. Met de VOX functionaliteit kunnen gebruikers eenvoudig handsfree communiceren zonder hiervoor de portofoon aan te hoeven raken. Zodra de BD505 portofoon uw stem hoort activeert hij de Push To Talk functionaliteit en opent hij het kanaal om uw spraakoproep door te geven aan andere leden van het kanaal.

Robuust en voorzien van IP54 normering

Hytera heeft de BD505 ontworpen en getest volgens de MIL-STD-810 G-normen en heeft de portofoon daarnaast gecertificeerd met een IP54 normering. Dit betekent dat de BD505 digitale portofoon stof kan opvangen en spatwaterdicht is, dus ook een regenbui zal voor deze portofoon geen probleem zijn. De BD505 portofoon kan dus zorgeloos mee naar buiten zonder kans op waterschade. Let wel op de portofoon is alleen niet bestand tegen onderdompeling in diep water, hiervoor is een hogere IP-normering nodig.

Pakketinhoud

De BD505 van wordt standaard geleverd met de volgende artikelen:

Productnaam Hytera BD505
Modelnummer(s) BD505
Accu Hytera lithium-ion accu 1500mAh (BL1506)
Antenne Hytera VHF of UHF antenne (verschillende opties)
Lader Hytera enkelvoudige lader (CH10L23) en adapter (PS1044)
Draagaccessoire Hytera nylon Strap (RO03) en Riemclip (BC08)
Documentatie Verkorte handleiding, veiligheidsinstructies en RTTE informatie

Direct online een offerte aanvragen

Vraag voor dit product direct online een vrijblijvende offerte aan.

Medewerker SMELT
Kan ik u adviseren?

Wilt u meer informatie, uitgebreid advies, een persoonlijke afspraak of liever direct een offerte? Neem contact op met onze productadviseurs, zij helpen u graag verder.

E-Mail
Live Chat

Algemene functionaliteiten

Analoog en/of digitaal Engelse benaming: Analog and/or digital

Deze functie maakt het mogelijk om de portofoon te gebruiken in zowel digitale als analoge modi, waardoor er meer flexibiliteit is in communicatiemethoden. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de twee modi, afhankelijk van je operationele behoeften.

Analoog en/of digitaal
Analoog/Digitaal
Voldoet aan DMR-normen Engelse benaming: DMR standards compliant

Het apparaat voldoet aan de normen voor Digital Mobile Radio (DMR), ontwikkeld door ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Dit zorgt voor hoogwaardige, betrouwbare digitale communicatie voor zakelijke en industriële gebruikers.

Voldoet aan DMR-normen
Ja
Spraak en/of data Engelse benaming: Voice and/or data

Het apparaat kan zowel spraak- als databerichten verzenden. Dit is bijzonder nuttig voor diverse communicatiebehoeften, zoals het verzenden van GPS-locaties of tekstinformatie terwijl ook spraakcommunicatie wordt onderhouden.

Spraak en/of data
Spraak
Prioriteitsscan Engelse benaming: Priority scan

Hiermee kan het apparaat meerdere kanalen scannen, maar geeft prioriteit aan een specifieke. Wanneer dat prioriteitskanaal actief wordt, schakelt het apparaat er automatisch naar over.

Prioriteitsscan
Inbegrepen
Interne spraakgestuurde transmissie (VOX) Engelse benaming: Internal voice operated transmission (VOX)

Als deze is ingeschakeld, detecteert de VOX-functie wanneer de gebruiker spreekt en zal automatisch beginnen met uitzenden zonder dat er handmatig knoppen hoeven te worden ingedrukt.

Interne spraakgestuurde transmissie (VOX)
Inbegrepen

Veiligheid functionaliteiten

Noodmeldingen Engelse benaming: Emergency

Het apparaat heeft de mogelijkheid om een gestructureerd noodoproep proces te starten, wat zorgt voor een snelle reactie in kritieke omstandigheden.

Noodmeldingen
Inbegrepen
Noodzoektoon Engelse benaming: Emergency search tone

Bij het betreden van de noodmodus zal het apparaat een luid akoestisch alarm laten horen om nabijgelegen personeel te waarschuwen.

Noodzoektoon
Inbegrepen

Specificaties

Algemene eigenschappen

Merk
Artikelnummer BD505
Productnaam Hytera BD505 DMR portofoon

Afmeting en gewicht

Afmeting 108 x 54 x 29 mm
Gewicht Circa 220 gramm

Batterij eigenschappen

Batterij Type Lithium-ion 1500 mAh accu
Batterij verwijderbaar Ja
Batterij Stand-by tijd * * Circa 16 uur in digitale modus

* 5/5/90 gebruik staat voor 5% zenden, 5% ontvangen en 90% standby

Audio eigenschappen

Interne luidspreker Ja
Externe aansluiting Ja

Display & Toetsen eigenschappen

Beeldscherm Nee
Toetsenbord Nee
Noodknop Nee
Programmeerbare toetsen Nee
Geschikt voor handschoenen Ja

Verbinding eigenschappen

WiFi Nee
Bluetooth Nee
GPS Nee

Zend & ontvangst eigenschappen

Techniek PMR analoog, DMR digitaal
Frequentieband UHF, VHF
Frequentie UHF 400 - 470 MHz, VHF 136 - 174 MHz
Zendvermogen UHF: 4 watt, VHF: 5 watt
Kanaalbandbreedte 12,5 kHz, 25 kHz

Omgeving eigenschappen

IP-normering IP54
MIL-STD MIL-STD 810 G

Downloads

Brochure

Handleiding

Kennisbank artikelen

Huren of Leasen van portofoons
Liever huren of leasen?

Naast het kopen van portofoons, mobilofoons en infrastructuur kunt u bij ons ook terecht voor korte en langere termijn huur en gunstige leaseovereenkomsten voor meerdere jaren. Ideaal wanneer u het apparatuur niet altijd gebruikt zoals tijdens een evenement, braderie, shutdown, bouwproject of gewoon om de hoge investering van het apparatuur te spreiden over maandelijkse termijnen.

Verhuur

Lees meer over onze verhuurdiensten en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Leasen

Leasen zoals u het wilt. Vraag direct meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.

Alternatieven