BHV Portofoon

Zoekt u een portofoonleverancier voor uw BHV communicatiemiddelen? SMELT levert als landelijke leverancier diverse soorten BHV portofoons. Van professionele BHV portofoons tot aan vergunningsvrije BHV portofoons. Onze accountmanagers en servicemedewerkers werken door geheel Nederland. Zo zijn we altijd in de buurt om u optimaal te bedienen met de communicatie voor de bedrijfshulpverlening binnen uw organisatie.

Onze medewerkers zitten voor u klaar. Neem telefonisch contact op via onderstaand nummer of gebruik het contactformulier op deze pagina.

+31 (0)88 60 666 00

Portofoon als BHV communicatiemiddel

Al tientallen jaren worden portofoons ingezet als het communicatiemiddel voor de bedrijfshulpverlener in grote en kleine ondernemingen. Met een BHV portofoon zijn uw hulpverleners instaat om eenvoudig en betrouwbaar te communiceren tijdens de BHV oefeningen of calamiteiten over grote afstanden zowel binnen als buiten gebouwen. SMELT ontzorgt bedrijven op het gebied van mobiele communicatie aan en biedt gespecialiseerde oplossingen zoals een integratie met uw BHV alarmeringssysteem of BHV oproepsysteem aan en biedt daarnaast bijpassende diensten zoals onderhoud op locatie van uw BHV communicatie apparatuur aan. Bij SMELT ontvangen we vaak de vraag welke portofoon nu het meest geschikt is voor de bedrijfshulpverlening. Om u hierbij te helpen leggen we op deze pagina uit welke keuzes er zijn om uw bedrijfshulpverleners uit te rusten met de juiste portofoon.

Vergunningsvrije BHV portofoon

Een vergunningsvrije portofoon is goed inzetbaar tijdens een BHV portofoon oefening of calamiteit, wanneer de afstand tussen de BHV’ers maar enkele honderden meters is. Dit omdat een vergunningsvrije portofoon een zendvermogen heeft die begrensd is tot 0,5 watt. Portofoons van het type vergunningsvrij, licentievrij of PMR446 maken gebruik van een stukje frequentie (446 MHz) die is vrijgegeven. De 446 MHz frequentie wordt ook gebruikt door walkie talkies die consumenten vaak gebruiken voor vakantie- en recreatiedoeleinden. Is het bereik van vergunningsvrije portofoons voor uw bedrijfshulpverleners voldoende als BHV communicatiemiddelen? Bekijk dan eens de Kenwood ProTalk TK-3701d portofoon.

Professionele BHV portofoon

Onder professionele BHV portofoons verstaan we bij SMELT de categorie digitale portofoons waarvoor u een vergunning dient af te nemen bij het Agentschap Telecom. Deze portofoons kunnen langere afstanden afleggen, omdat ze gebruik mogen maken van een hoger zendvermogen. Bij vergunningsvrije portofoons is het zendvermogen beperkt tot 0,5 watt. Het zendvermogen van een professionele BHV portofoon is schakelbaar tot maar liefst 5 watt. Dit levert fors meer bereik op ten opzichte van vergunningsvrije portofoons. Binnen de professionele portofoons zijn er een twee spraaktechnieken om uit te kiezen: de analoge standaard en de digitale standaard. Beide technieken leveren betrouwbare communicatie over lange afstanden, waarbij een digitale portofoon circa 25% meer bereik heeft dan een analoge portofoon met hetzelfde zendvermogen. Daarnaast zijn digitale portofoons voorzien van heldere geluidskwaliteit en beschikken ze vaak over intelligente audio die omgevingsgeluiden wegfiltert. De accu’s gaan langer mee, vanwege efficiënter gebruik van de elektronische componenten in de portofoon. De professionele BHV portofoon biedt ook mogelijkheden voor het versturen van berichten, integratie met een BHV oproepsysteem of het doorgeven van GPS-locatie van portofoongebruikers aan het BHV alarmeringssysteem. Bent u hier naar op zoek, dan maakt u een juiste keuze om digitale portofoons als BHV communicatiemiddelen in te zetten voor uw bedrijfshulpverlening.

LTE-portofoons voor de bedrijfshulpverlener

Werken uw bedrijfshulpverleners landelijk? Of wilt u niet beschikken over een eigen netwerkinfrastructuur voor uw BHV communicatie apparatuur? Dan zijn wellicht LTE-portofoons als BHV communicatiemiddelen voor uw BHV’ers een uitkomst. Een LTE-portofoon is namelijk werkzaam over het mobiele 4G-netwerk van providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile. Een LTE-portofoon is qua werkzaamheden te vergelijken met die van een professionele digitale portofoon. Net zoals bij de digitale portofoon beschikt de LTE-portofoon over functionaliteiten als GPS-locatiediensten en Bluetooth audio.

Contactformulier

Mocht u na uw bezoek aan onze website nog vragen hebben, meer informatie wensen, advies of een offerte willen ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Ons assortiment

SMELT staat al ruim twee decennia bekend als portofoonleverancier, maar ons assortiment is breder dan dat. Ook voor mobilofoons, pagingsystemen, bodycams, netwerkoplossingen en applicaties kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie over onze producten kijkt u op de productwebsite of laat u adviseren door onze ervaren productspecialisten!

Waarom SMELT

SMELT staat voor eerlijk, merkonafhankelijk en deskundig advies en dat alles tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Samen met onze klanten kijken wij naar de communicatiebehoefte en wensen om zo de juiste oplossing te bieden. Dit maatwerk zit niet alleen in de apparatuur, maar ook in het netwerk, bereik (dekkingsgebied), eventuele accessoires, applicaties en/of koppelingen met andere systemen of processen. SMELT staat voor een duidelijke open communicatie met eerlijke feedback, om zo tot een opbouwende en succesvolle samenwerking te komen. SMELT Europe levert producten en diensten door geheel het land. De gecertificeerde medewerkers van SMELT zijn altijd getraind in de laatste technieken en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast mag u van ons flexibiliteit verwachten. Door onze jarenlange ervaring in de ondersteuning bij calamiteiten en binnen de evenementenbranche zijn we gewend en ingericht om snel te schakelen. Mocht u nog niet overtuigd zijn, dan laten wij onze klanten graag spreken; u kunt te allen tijde referenties bij ons opvragen.

Michel Frelink Michel Frelink

Onze partners en merken